Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh vann både på Åby och Solvalla

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Vikens High Yield imponerade stort vid onsdagens seger. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Robert Bergh var kvällens man då V86-tävlingarna delades mellan Solvalla och Åby.
Tre segrar kunde han räkna hem - mest imponerade Vikens High Yield.

Publicerad:

Han kom till Robert Bergh i oktober i fjol. Då hade han redan visat fina takter hos ägare och uppfödare Mikael Fellbrandt, bland annat genom att kvala in till Kungapokalen. De där riktigt stora framgångarna uteblev däremot, men nu ser Vikens High Yield ut att kunna vara på väg mot toppen. I fjärde starten för Robert Bergh fullständigt bombade han runt Åbys oval på tiden 1.11,0/1.640 meter, det efter att ha inlett första halvvarvet på 1.08,6.

Love You-sonen tog karriärens sjunde vinst och skaffade sig nytt prydligt rekord. 60.000 kronor var vinsten värd och det är ingen vild gissning att Vikens High Yield visas upp på V75 inom kort igen.

Ledningen var även receptet för Mellby Drake och precis som stallkamraten imponerade han. Men där räckte inte en 1.08-öppning för att nå ledningen - utan det behövdes travas 1.06,7 första 500 meterna, innan Mellby Drake satt i spets. Över upploppet hårdnade det till ordentligt, men man lyckades hålla undan före en rejäl Speedy Face och vasst avslutande Master Crowe. 1.11,6/1.640 meter blev vinnartiden för åttaårige Viking Kronos-sonen.

Tredje segern till stallet kom på Solvalla och den kom i ett lopp ingående i grundserien för Travrondens Guldklocka som presenteras av Aldebaran Park. Dwight Pieters serverade Ivory di Quattro fin resa och när attacken sattes in på sista bortre långsidan såg man vart segern skulle gå. Ledande Titan Igiro var ett enkelt byte och Dwight Pieters såg inte ut att behöva begära speciellt mycket av sin häst. Femåringen vann på enkelt sätt och tog karriärens åttonde vinst i 22:a starten.

Lindbloms årsdebutant urläcker

I den avslutande avdelningen visade Åke Lindblom upp sin Chapuy i strålande författning. Hästen i det närmaste följde bilen från start och satt tidigt i ledningen. Väl i den positionen var det ingen som hade en suck. 1.10,9/1.640 meter blev tiden och Åke Lindblom såg ut att mest "åka med" bakom Chapuy. Rejäl segergest bjöds det på, dessutom. Sonen till Quite Easy och miljonärskan Popcorn Lavec lär även han dyka upp på rikstoton frekvent under året.

I övrigt...
...var amatörtränade Cobbys Nana bara bäst i V86-2. Trots dödens under större delen av loppet tog hon enkelt ner ledande Super Sarah över upploppet. Tränar gör Sundbyholmstravets Marcus Mathisen och körde till seger, det gjorde Rikard N Skoglund.
...amatörtränat blev det även i den sjätte avdelningen, där Staro Mojito och Maxime Marais vann efter att ha tagit hand om ledningen i stayerloppet. De mer härdade konkurrenterna från 40 meters tillägg kom vettigt på det, men kom aldrig i farlig närhet till slut.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS