Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Röcklingers tid är nu

Foto: KANAL 75
Björn Röcklinger. Foto: KANAL 75

När hans fyrfota namnar går i ide skördar Björn Röcklinger framgångar. Så var fallet i våras och nu är stallet rejält på gång igen. 

Publicerad:

SUNDSVALL. Vi minns i våras när han under perioden februari-april hade sju raka vinnare på Bergsåker och med tisdagens dubbel inräknad är segerprocenten slående, närmare bestämt tio segrar på 24 starter.
– Det är tacksamt att få köra åt bra tränare, menar Ulf Eriksson som satte tisdagens dubbel.
– Det är det naturligtvis många som är, men just nu är Björns hästar bra, fortsatte Ulf som inledningsvis avslutade V4-omgången med Västerbo Highscore som från utsidan tog ned favoritspelade Marvelous.
– Det är en stark och rejäl häst och jag kände på Solvalla senast att med ett lopp i kroppen borde han ha bra chans, sade Ulf efter segern på 1.15,9a/2 640 meter.
Även Susan Journey hade ett lopp i kroppen innan hon nu vann från ledningen på 1.16,7a/2 140 meter.
– Det är en väldigt fin travare som ännu inte vet riktigt vad det går ut på och springer och kopplar av väldeliga ibland, men det kommer att bli bra, sade Ulf.
Månprinsen A.M. har haft en svag inledning på avelsfronten, men det känns som att det börjat lossna nu. Jan-Olov Persson har obesegrade Månlykke A.M. i träning och Anders Bodin, uppfödare till Månprinsen har själv Månprinsessan som efter två andraplatser som fyraåring, i år är obesegrad efter två starter. Nu vann hon från tidig ledning för Ingemar Nyberg.
– En jättefin häst som tar i för full, berömde han efter segern på 1.32,3/2 140 meter.
Dagens snackis var annars Doctor Doxey Zenz (V4-4) som vräkte sig i galopp kort efter start och tappade massor. Mathias Andersson gav inte upp utan körde ikapp fältet 1 500 kvar för att sedan ställa på i tredjespår 300 meter senare. Trots det fullföljde Europaderbyfinalisten till en sjätteplats via uppskattningsvis 1.13,5-1.14,0/2 500 meter. En seger och knappa 80 000 kronor är vad året hittills inbringat för den här fina fyraåringen.

Lira nästa gång: Millie Millionaire (6) fick chansen sent men sköt till vasst över upploppet som trea och visade att formen sitter trots att fullträffarna uteblivit.

Dagens vinnare på Bergsåker
Lopp 1: Global Touchdown (e.Chociolatier) Ulf Ohlsson (Markus Pihlström)
Lopp 2: Elvis Tabac (e.Idenors Tindex) Rikard N Skoglund (Åsa Bäck)
Lopp 3: Hitman Hearns (e.Raja Mirchi) Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 4: Västerbo Highscore (e.Kiss Francais) Ulf Eriksson (Björn Röcklinger)
Lopp 5: Susan Journey (e.Muscle Hill) Ulf Eriksson (Björn Röcklinger)
Lopp 6: O.M.Annie Marje (e.Up Front Larry) Anders Wallin (Anders Wallin)
Lopp 7: Månprinsessan (e.Månprinsen A.M. Ingvar Nyberg (Anders Bodin)
Lopp 8: Havannah Zon (e.Celebrity Secret) Ida Olsson (Rikard N Skoglund)
Lopp 9: Digital Moon (e.Super Photo Kosmos) Tomas Pettersson (Jan Sundell)

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.