Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rödluvan inte rädd...

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Conrads Rödluva följde upp Oakssegern genom att även vinna Breeders Crown-finalen för Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Hon var inte rädd för vargen – inte heller för sina konkurrenter i Breeders Crown-finalen...

Publicerad:

Daniel Redén-tränade Conrads Rödluva (e. S.J.'s Caviar) imponerade stort i BC-finalen (V75-2) för de treåriga stona när hon från tredje par utvändigt krossade allt efter en svettig slutspurt utan rygg.
– Jag fattar inte, hon är ruskigt bra. Jag tänkte att det skulle bli tufft med kanonhästar där framme samtidigt som Rödluvan hamnade långt ner i andraspår. Men hon visade sig så bra som jag drömt och hoppats på, kommenterade Daniel Redén.
Det var även ett enda stort leende på Örjan Kihlströms läppar, som ju även vann Oaksfinalen med det här härliga fuxstoet.
– Hon är ruggigt bra. Annars kändes det lite brydsamt när vi tvingades ut i tredjespår dryga varvet från mål samtidigt som Per Lennartsson satt i spets med A Sweet Dance. Men redan 300 kvar kändes det som att det hela var avgjort och Conrads Rödluva hade tussarna kvar i mål. Så hon hade nog kunnat sträcka på sig ytterligare om det kommit upp någon på utsidan.

Örjan ville inte jämföra Conrads Rödluva med andra treåriga stokanoner som han kört, typ Giant Diablo, Tamla Celeber, D'One, Lie Detector och Pine Dust.
– Hon tillhör kategorin de allra bästa, sade han lite försiktigt.

Några fler starter i år blir det inte för Conrads Rödluva.
– Nej, nu blir det vinterträning. Faktum är att hon inte alls är hårt tagen, utan bara hästen får vara frisk och skadefri kan hon gå hur långt som helst.

Varför är hon så bra?
– Conrads Rödluva har allt; teknik, lungor och rätta inställningen.


Det blev en härlig upploppsduell i Stoeliten (V75-1) mellan framför allt ledande Shadow Gar och utvändiga In Toto Sund. Trots avancemang fram i dödspositionen 1.200 från mål hade Daniel Redén-tränade In Toto Sund (e. Ken Warkentin) nosen först för Erik Adielsson.
– Hon fick gå en rejäl repa för att komma fram till utvändigt ledaren och var väldigt bra. Det var två tjejer som stred till sista blodsdroppen, men min var allra modigast. Jag trodde att vi var först i mål, utan att vara helt säker, sade Erik Adielsson.
Segertiden skrevs till 1.12,6a/2140 meter och förstapriset var 125.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS