Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rödluvan slog till: ”Det känns lite extra bra”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Hon tog årets första storseger i årets sista stora slag. Conrads Rödluva blev drottning i Eskilstuna.

Publicerad:

Daniel Redéns fyraåriga fux tog chansen i säsongens sista stora slag. Efter att ha gått segerlös ur alla årgångsfinaler under 2019 klev Conrads Rödluva upp överst på pallen i Eskilstuna.
Örjan Kihlström och Conrads Rödluva (e. S.J.'s Caviar) fick en bra start och kunde ta sig förbi invändiga Activated tidigt och hitta ner i andraspår. Samtidigt fastnade Racing Brodda i tredjespår och det dröjde lång tid innan Rikard N Skoglund och Racing Brodda kunde hitta ner i dödens.
Då hade Staro Miami tagit över ledningen med Mika Forss samtidigt som Conrads Rödluva och Activated satt i tredje och fjärde utvändigt. På den sista bortre långsidan fick Conrads Rödluva gå först med Activated i rygg efter att täthästarna varvat på en elvatid. 
Den förstnämnda kunde skaffa sig säker marginal ner till Activated och samtidigt spurta förbi de invändiga hästarna över upploppet och ta en efterlängtad seger.
– Hon har varit en väldigt speciell individ från första början. Hon har gått bra hela året men det har varit ett par andra som har besegrat henne i de stora loppen. Det är kul att det var vår tur att vinna och avsluta säsongen med att sätta pricken över i:et. Det känns lite extra bra faktiskt, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Fredrik Wallins Activated fick nöja sig med andrapriset och Staro Miami blev trea från ledningen. Racing Brodda fick ett väldigt tufft lopp och slutade fyra.
För tränaren Daniel Redén var segern både välkommen och väntad.
– Jag ska säga som alla andra brukar säga: Jag visste att hon skulle vinna med tanke på hur hon svarade när jag provade norsken på henne i torsdags. Fy fasiken vad härligt, sade Daniel Redén till Kanal 75.
Segertiden blev 1.11,8a/2140 meter och förstapriset var 1 600 000 kronor tack vare premiechansningen. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS