Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Roger Nilssons toppkväll: "Fantastiskt läcker häst"

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Först en överlägsen seger med Björlifant.
Sedan kunde Roger Nilsson räkna in en stalldubbel i loppet därpå.

Publicerad:

Kallblodiga Björlifant (e. Moe Odin) var fullständigt överlägsen konkurrenterna i Kalla Hästägarkannan i Boden under fredagen. Roger Nilsson och hans sjuårige hingst gick i mål 40-50 meter före konkurrenterna. Det var hästens fjärde seger för året och den togs på 1.26.8/2180 meter. Efteråt var det en mycket belåten tränare som intervjuades av Kanal 75.
– Det här är en fantastiskt läcker häst faktiskt. Det känt som jag kör gamle ”Razze” (Raz Mackenzie). Det är samma känsla, sade Nilsson.
Hästen belönades med 100 000 kronor för segern, vilket innebär att han därmed har sprungit in över en miljon kronor.

För tränarens del skulle det visa sig att det här bara var början. Inför slutsvängen av nästkommande lopp satt han själv i tredje utvändigt bakom Abrystir samtidigt som Magnus A Djuse satt i andra utvändigt med stallkamraten Mellby Fog.
När upploppet kom var det aldrig något snack. Magnus A Djuse och Mellby Fog (e. Going Kronos) kopplade segergrepp direkt och lika säker blev andraplatsen för Nilsson och Abrystir. En stalldubbel som var värd totalt 150 000 kronor.
Lägger man till Björlifants förstapris blev det alltså 250 000 kronor inkört på två lopp.
– Nu är det juldagen på Umåker vi jobbar för. Jag hoppas att det inte är slut för i år än, sade Nilsson efteråt. 
En dubbel blev det också för Ove A Lindqvist som vann med Madonna S.T. och Lucky Cloud och lämnade Boden som en champion.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS