Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Roger tog fjärde raka

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Roger America och Hanna Olofsson. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

En ny långresa innebar en längre segerrad för Hanna Olofssons formkort. 

Publicerad:

Roger America gjorde samma resa för två veckor sedan med samma utfall. När han i kväll tog fjärde raka segern för Bodentränaren Hanna Olofsson var det också den andra raka i huvudstaden. Den här gången var förutsättningarna långt ifrån optimala: bakspår på kort distans. 
Men när det blev utdragen spetsskörning såg det plötsligt bättre ut. Och när Hanna Olofsson kunde ta rygg på Evasion Boko i tredjespår genom slutsvängen var det inget snack. Segertiden landade på 1.12,1a/1640 meter. 
– Han har verkligen utvecklats hela tiden och jag tycker det är fantastiskt, sade Olofsson i vinnarcirkeln. 
Dream Vacation-sonen är obesegrad under 2018 och har tack vare kvällens 60 000 kronor nu sprungit in 190 000 på två månader. Totalt har han 825 925 kronor på kontot.

Sir Q.C. (e. Raja Mirchi) infriade favoritskapet efter att Ulf Ohlsson lämnade köpositionen och tryckte sig till spets varvet från mål. Därifrån kunde Sir Q.C. skaffa sig en lucka ner till övriga, som inte lyckades närma sig något nämnvärt över upploppet. 
Av sina sju starter i Catarina Lundströms regi har hästen nu fyra segrar. 
– Han känns väldigt fin och han är väldigt stabil också. Jag hoppas att han får vara fräsch och fin, då tror jag att det kan bli en rolig utveckling för honom. Sedan måste man berömma Lundström och Melander för tränarjobbet, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln. 
Segertiden blev fina 1.13,6a/2140 meter. 

Erik Lindegrens Garmin B.J. (e. Infinitif) bjöd på en riktigt fin insats tillsammans med tränaren. Via tredjespår hamnade ekipaet utvändigt om ledande Red White N Blue. Trots det kunde Lindegrens fyraåring kriga till sig andra årssegern på 1.13,9a/1640 meter. 
– Det kändes 400 kvar, när jag hade Jenny (Björk, bakom B.B.S.Canyankee) på utsidan, att det bara var rygg ledaren jag var rädd för, sade Lindegren i vinnarcirkeln. 

"En riktig racerbil"

Lutfi Kolgjis comebackande Dontbreakthebankås orkade inte stå emot tilläggshästarna hela vägen från ledningen. Då blev det en duell mellan Marcus Lindgren-tränade Prosperous (e. Prodigious) och Vikens High Yield där den förstnämnde var starkast med Johan Untersteiner i sulkyn. 
– Det är en ruggig motor i hästen. Det driver i alla fyra benen och det är ingen gokart utan en riktig racerbil – det händer något när man trycker på gasen, sade Untersteiner i vinnarcirkeln. 
Segertiden blev 1.14,9/2160 meter. 

Gute Band (e. Orlando Vici) har fått en smakstart hos sina nya tränare Johan Untersteiner. Från ledningen hade sexåringen inga problem att sticka undan sista 500 meterna och lämna konkurrenterna chanslösa. På tre starter har hästen nu två segrar och en andraplats hos årets tränare 2017.  Segertiden blev 1.14,9a/2140 meter. 
Även Peter Untersteiner fick besöka Åbys vinnarcirkel. Tillsammans med Lars I Nilssons Scorpion Kiss hittade han rygg på ledande Hamilton Noa. Sedan kunde ekipaget utnyttja open stretch på allra bästa vis och spurta till en knapp seger före Johan Untersteiner och Guidline. 
– Jag fick köra en häst i full form. Jag såg hans senaste lopp där han vann och det hade jag på näthinnan, sade Peter Untersteiner. 

När positionerna var intagna i den tredje V86-avdelningen sat favoriten Tyson Dimanche (e. Zola Boko) i ledningen tillsamman med tränaren Robert Bergh. Trots att Bonduran d´Inverne och Johan Untersteiner körde fram utvändigt inför slutrundan blev det en enkel seger för Berghs femåring. Segertiden blev 1.17,5a/2640 meter. 
– Så bra som han var i dag har han nog aldrig varit, just att han klarade svängarna så fint, sade tränaren i vinnarcirkeln. 

Ready For Money (e. Ready Cash) fick avsluta tävlingskvällen på Solvalla med en seger från ledningen. Kaj Widell körde fram och övertog initiativet från Ensamble Am tidigt. Sedan var den duon etta och tvåa i mål. Urban G Eriksson tränar vinnaren, som tog sin tredje årsseger på 1.15,0a/2140 meter. 
– I dag var det det rätta trycket i henne och hon vann rätt så enkelt, sade Kaj Widell.
Rätt V86-rad: 4–10–7–6–8–12–4–2
Utdelning
8 rätt: 1303 kr
7 rätt: 24 kr
6 rätt: Jackpot


 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS