Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rosa drömmar efter fin årsdebut: ”Starkare i år”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Robert Bergh och Muscle Hustle (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Det var inte bara i Frankrike som elitloppsaspiranterna visade upp sig. I Kalmar bjöd Muscle Hustle på en mersmakande årsdebut.

Publicerad:

Sexårige Muscle Hustle (e. Muscle Mass) hade inte startat sedan mitten av oktober förra året, men i under söndagen var det dags igen. Hingsten startade från 80 meters tillägg tillsammas med tränare Robert Bergh. Det innebar att han hade 20 meter fram till värsta hotet Juan och Joakim Lövgren. Det tog han in direkt och när Juan hade tagit över ledningen inför slutrundan gjorde Muscle Hustle vad han kunde för att hänga på. I slutsvängen handlade det bara om den duon och då kunde Bergh gå ner och vila i rygg på Juan. Då hade Muscle Hustle kraft kvar att avgöra och vinna på 1.14,3/3220 meter.

– Det är jätteskönt, den klart skönaste segern för mig och stallet i år. Han är en härlig häst och man vill komma rätt på det direkt. Det kändes perfekt i dag. Han har blivit starkare i kroppen i år och han har ett läckert trav – nu kan han utnyttja det med, sade Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Hoppas på Elitloppet

Kanske var det just travet och styrkan som värmde mest då det blev galopp i drygt hälften av fjolårets starter. Det var ett år som inleddes med en mersmakande tredjeplats fastlås i rygg på Diamanten. Då blev Muscle Hustle en elitloppsjoker.
I vinnarcirkeln tvekade inte Bergh en sekund på frågan om han funderar på Elitloppet i år.

– Ja, det gör jag, svarade Åbytränaren.

Att det blev årsdebut en söndag i Kalmar hade också sin förklaring.

– Jag ska till Florida i morgon och jag ville köra honom själv så att jag kan koppla av på semestern. Jag är glad att jag hittade det här loppet.

Muscle Hustle belönades med 35 000 kronor för segern. Hästen, som tränaren själv är med och äger, har nu sprungit in 3 945 230 kronor.
Enligt tränaren är siktet också inställt på något uttagningslopp till Olympiatravet.

Glänste från ledningen

GS75-spelet i Kalmar avslutades med ett Diamantstoförsök. Där glänste Lars I Nilssons Thanasi Bob tillsammans med Adrian Kolgjini. Den fyraåriga Maharajah-dottern kunde köras till ledningen. Väl där var övriga chanslösa att gå i närkamp med henne. Intrycket var mersmakande och klockan stannade på den nya rekordtiden 1.14,2a/2140 meter.

– Hon gick faktiskt riktigt rejält senast och jag trodde mycket på henne i dag. Jag hade på känn att vi skulle kunna bli släppta till ledningen, sedan kändes det stabilt. Det är en väldigt fin häst, sade Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln. 
Förstapriset var 125 000 kronor. 

Peter Untersteiner kunde fira en dubbelseger efter en spetsseger med Ronny Palms femårige valack Tyfon Brodde (e. Raja MIrchi) och en spurtseger med egentränade Adde S.H. (e. Nu Pagadi). Efter ett lopp i andra utvändigt kunde han spurta förbi en duktig Derby Simoni den sista biten.
– Han fick kämpa, men vi mötte ett par bra hästar. Jag är nöjd med årsdebuten, sade Untersteiner.

Söndagens vinnare I Kalmar
Lopp 1: Inazawa Smart (e. Ready Cash) – Joakim Lövgren
Lopp 2: Enclave (e. Text Me) – Sofia Adolfsson (Anders Zakrisson)
Lopp 3: Galantis (e. Zola Boko) – Johan Untersteiner (Johan Lejon)
Lopp 4: Adde S.H. (e. Nu Pagadi) – Peter Untersteiner
Lopp 5: Image Rapida (e. Dream Vacation) – Hans Crebas (Christin Sjöström)
Lopp 6: Farmer Jack (e. Viking Kronos) – Stefan Söderkvist (Fredrik Persson)
Lopp 7: Glimma Prinsen (e. Dream Vacation) – Oscar Ginman (Sven-Erik Andersson)
Lopp 8: Tyfon Brodde (e. Raja Mirchi) – Peter Untersteiner (Ronny Palm)
Lopp 9: Muscle Hustle (e. Muscle Mass) – Robert Bergh
Lopp 10: Thanasi Bob (e. Maharajah) – Adrian Kolgjini (Lars I Nilsson)

Lira nästa gång: Derby Simoni höll tappert efter ett lopp utvändigt om ledaren. Vinner snart igen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS