Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rosén: "Tråkigt att inte få vara en del av det..."

Foto: MARIA HOLMÈN
Mats Rosén fick lämna posten som vd för Solvalla i början av veckan. Foto: MARIA HOLMÈN

Efter ett drygt år som vd för Solvalla byts Mats Rosén ut mot Jörgen Forsberg. I en intervju med tidningen Expressen riktar Mats Rosén kritik mot Stockholms Travsällskap.
– Det har alltid funnits sådana som inte tycker det är okej om man inte har travet i blodet, säger han. 

Publicerad:

Mats Rosén var vd för Solvalla i drygt ett år. Under tisdagen blev det dock klart att han ersätts med Jörgen Forsberg som tog över posten med omedelbar verkan. I en intervju med tidningen Expressen riktar Mats Rosén kritik mot Stockholms Travsällskap som haft tjänsten som Solvallas vd sedan april 2016. Bytet av vd är Solvallas fjärde sedan 2013.
– Det är inte bra för någon förening eller något företag att man inte har någon kontinuitet. Det gör att man får väldigt svårt att samla kraft och få någon framdrift. Det skapar även oro hos de som jobbar. Men det är som det är, även i näringslivet är det tvära kast ibland, säger han till tidningen
– Jag hade ett långsiktigt mål med mitt arbete. Även när jag fick chansen som tillförordnad vd hade jag förberett en plan för framtiden. Jag har hela tiden varit rak och öppen med alla mina tankar gentemot styrelsen och medlemmarna. Sedan har jag genomfört det jag sagt, vilket jag också fått beröm för. Solvalla har blivit en trevligare arbetsplats, och vi har tittat på hur vi kan utveckla sporten. Det finns också planer i framtiden på hur man ska fortsätta arbetet, vilket jag tror kommer göras nu också. Men det känns tråkigt att inte få vara en del av det. 

Uppgifter till Travronden gör gällande att styrelsen inte är helt nöjda med hur Solvalla gått ekonomiskt, vilket är anledningen till vd-skiftet. Uppgifterna dementeras dock av Stockholms Travsällskaps ordförande Lennart Jacobsson.
– Nej, det där är skitsnack. I Sverige är det så, skiftar man en vd tror folk att det är något speciellt. Mats har gjort ett jättebra jobb, många positiva saker för Solvalla så som nyheten med startbilen, servicecenter. Vi byter vd nu för att toppa laget, säger han.
– Har man en genuin travkompetens sedan många år, som Jörgen Forsberg har, är det en fördel i framtiden med omreglering av spelmarknaden. Även om Markus Myron är sportchef är det en styrka att ha gedigen travbakgrund på vd-nivå också.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS