Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rosleff bakom skrällen: ”Försöker lära mig”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Till vardags är han lärling hos Peter Untersteiner.
I onsdags fick Victor Rosleff, 21, fira en V86-seger.

Publicerad:

Victor Rosleff gjorde sin först start i Sverige i april förra året. Under 2019 har segrarna trillat in och den 18:e för året blev den största hittills och den togs under V86-kvällen på Åbytravet. Tillsammans med Jerry Riordans fyraåriga sto Betting Queen (e. Love You) kunde Rosleff snabbstarta från spår sju bakom bilen och hamna i rygg på ledande Othella Marke. Kusken behövde inte ens använda open stretch-spåren för att ta sig förbi ledaren på upploppet utan kunde dra i högertömmen när rakan kom. Då kopplade Betting Queen segergrepp direkt och det största hotet var Rosleffs arbetsgivare Peter Untersteiner och hans Ottens Flamma som hade fått attackera via tredjespår på den sista bortre långsidan. Men ekipaget kunde aldrig riktigt hota och Betting Queen kunde vinna med två säkra längder.
– Hon kändes fin hela vägen och hon avgjorde lätt, sade Rosleff i vinnarcirkeln.

"Vann mina första tre lopp åt honom"

Det var inte första gången den unga kusken fick vinna åt Jerry Riordan.
– Han gillar att ge unga chansen och det gör han. Jag vann mina första tre lopp åt honom och sedan har det fortsatt att gå bra.
Vad gäller framtiden har kusken bara ett mål för stunden.
– Jag försöker lära mig så mycket som möjligt om både träning och att köra lopp. Jag försöker få så mycket erfarenhet jag kan.
Segertiden blev 1.15,7a/2140 meter och förstpriset var 125 000 kronor. Det innebär att Victor Rosleff nu har kört in 1 068 586 kronor på 141 starter i år. Segerprocenten är 13.
För Betting Queens del handlade det om årets andra och karriärens tredje fullträff. De två senaste är tagna med Rosleff i sulkyn.

Andra raka 

Dessförinnan hade Christoffer Eriksson vunnit med storfavoriten Highspeed Dynamite (e. Maharajah). Hästen tränas numera av Robert Bergh och han kom med en V75-seger i ryggen. Den här gången pressades Highspeed Dynamite rejält av utvändige Kung Edward och Henriette Larsen. Genom slutsvängen var det grepp för utvändigt men när det krävdes styrka över upploppet kunde Berghs fux återta kommandot och gå undan till en säker seger. Klockan stannade på 1.14,5/2660 meter.
– Han har lite problem på räkorna och i svängarna är han perfekt. Det är en bra häst och skulle han (Bergh) få till honom på räkorna så kan det nog bli riktigt bra, sade Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln. 

Första i ny regi

På den andra V86-banan Solvalla fick Timo Nurmos nyförvärv Une Etoile Gar (e. Varenne) ta första segern i sin nya regi. Och hon gjorde det från bakspår på 1.10,9a/1640 meter. Körande Jorma Kontio hittade till slut en perfekt rygg i Stonewashd Diamant som fick göra grovjobbet och plocka ner ledande Ultimaluna Grif. Då kunde One Etoile Gar spurta till en mycket enkel seger med ett mersmakande intryck.
– Hon var jättebra. Jag körde henne i ett lopp på Axevalla och nu var hon en helt annan häst. Jättefin och spänstig i travet – allt var bra, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS