Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rune: "Ohederligt agerande"

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

– Ohederligt agerande, säger Legolas.bets grundare Rune Andersson om stämningen.
– Långsökt, svarar Svensk Travsports styrelseordförande Hans Ljungkvist.
Tvisten mellan Legolas och ATG samt Svensk Travsport är infekterad.

Publicerad:

I Legolas.bets svaromål lägger bolaget stor vikt vid tidigare dialoger tillsammans med ST:s styrelseordförande Hans Ljungkvist, bland annat redovisas mejlkorrespondens mellan parterna och Ljungkvists initiala samarbetsvilja med det Maltabaserade bolaget.
– De uppmuntrade oss att dra igång, framför allt Hans Ljungkvist som suttit i möten och kommunicerat med oss. Det är ohederligt att uppmuntra och förhandla om avtal för att sedan göra så här, säger Rune Andersson.

"Hade långt gående diskussioner"
Hans Ljungkvist medger att dialog fördes.
– Vi hade långtgående diskussioner med Legolas hösten 2016 om ett samarbete men vi kunde inte komma fram till någon lösning. Skiljelinjen var att vi hade 1 januari 2019 som möjligt startdatum medan Legolas ville ha ett samarbete från och med 1 januari 2017.
I svaromålet hävdas det att dialogen mellan dig och Legolas var ett sätt för dig att använda som slagträ mot regeringen för att sätta press under licensutredningen.
– Det som diskuterades från vår sida var två vägar, i händelse om vi inte skulle ingå i licensutredning eller om vi skulle göra det.

"Finns inget samband"
Rune Andersson hävdar att du agerat ohederligt som först uppmuntrat Legolas.
– Det tycker jag inte. Även om ATG och Legolas kan vara i luven på varandra om något varumärke är det viktigt för Svensk Travsport att som kommande ägare till ljud- och bildrättigheter att vara öppna. Vi kan ju komma att ha relation med flera spelbolag på sikt, det finns ingen anledning för oss att förfara ohederligt.
31 oktober meddelar du att det inte blir något samarbete mellan ST och Legolas och tio dagar senare har ATG registrerat Legolas hos PRV – förefaller inte det vara en märklig slump?
– Nja, jag vet inte det. Det finns inget samband i varje fall. I patentfrågan har inte jag varit inblandad och känner ingen koppling. Visserligen sitter jag med i ATG:s styrelse men hur de har agerat har jag fått information om i efterhand.

"Förståelse för att ATG försvarar sig"
Har din frekventa, initialt positiva, dialog med Legolas varit känd hos ATG?

– Ja, känd har den varit men inte detaljerna, det har jag redogjort för ST:s styrelse. Vi hade ju långt gångna diskussioner men vi kunde inte upplåta ljud- och bildrättigheter redan 2017. 
Förstår du att Legolas drar kopplingar mellan dina roller i styrelserna hos ST och ATG?
– Jag tycker att det är långsökt. När vi diskuterat har det aldrig varit tal om varumärkesfrågan, det har vi aldrig haft på agendan. Sen får jag väl också säga att jag har viss förståelde för att ATG försvarar sig med näbbar och klor, det här är en konkurrenssituation som sker på olika villkor. 

FAKTA

Patent

Ett patent är en immateriell tillgång som kan ge dig en bättre marknadsposition. På de marknader där du tar patent kan du slippa priskonkurrens.

Rättigheten till ett patent kan köpas, säljas eller licensieras. Ett patent kan också göra det lättare att intressera investerare eller underlätta om du vill sälja ditt företag. En affärspartner som får tillgång till skyddad teknik kan vara beredd att betala mer för det du har att erbjuda. 

Källa: PRV.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS