Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rutinerade rävar tog för sig på Årjäng

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Erik Berglöf och Gateruds Kashmir. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

ÅRJÄNG. 60-plussarna Erik Berglöf och Kaj Widell visade att gammal är äldst genom att vinna två lopp vardera under söndagen.

Publicerad:

Erik inledde med egentränade 23-oddsaren Turbulence som kom bra igenom från bakspår på tillägg och tog sig med ett skohorns hjälp ner i tredje invändigt. I slutböjen kunde ekipaget lifta med i rygg på Golden Garbo som inte kunde freda sig på upploppet. Andra segern kom med Gateruds Kashmir som lite turligt fick vinnarhålet varvet kvar och därifrån blev det seger i årsdebuten för treåringen som gjorde två starter som tvååring.
Kaj Widell som verkar gå mot sitt bästa året på mycket länge är en sällsynt gäst i Årjäng. Det ska det bli ändring på lovade 62-åringen som spurtade till seger med Sofia Aronssons Pompano Euphoria som i sista steget plockade ner Walentino. Sven Rejnös Bombibitt S.I.R avlade sitt maiden i det 13:e försöket sedan han med Widell attackerat från fjärde utvändigt.
För dagens bästa prestation stod Another Dream som trots galopp och slutböjen i mycket vida spår hann fram till seger vilket innebar att Carl Johan Jepson fick segerdefilera för 49:e gången i år.
Vi noterade också hemmaseger genom Macho Look som barfota runt om spurtade till seger med Tom Horpestad som på målfoto besegrade Chipen Boy som kördes av Stefan Söderkvist.
I kallblodsloppen blev det som så ofta norsk seger. Göran Antonsen är flitig besökare i Årjäng och vann säkert med Alonso Borka som fick ett fint lopp i rygg på ledaren B.A.S Gillian. Emil Jerven fixade sin andra raka seger i Årjäng sedan han med Ole Johan Östre hållit undan för favoriten Spydomann Ö.K. Kristian Lindberg avrundade dagen med Bernt Johanssons Global Ransom som avgjorde säkert från andra utvändigt.

Lira nästa gång: Global Update, som blev fyra, hade vunnit lätt om hon inte hade galopperat bort 50 meter i första kurvan.

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.