Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så är läget med Redéns hästar inför söndag

Foto: simon Hagen/stalltz.se
Foto: simon Hagen/stalltz.se

PARIS. Det är bara dagar kvar till årets största travhändelse på Vincennes och så här beskriver Daniel Redén läget med sina fyra Prix d’Amérique-hästarna.

Publicerad:

Wild Honey kändes bra i söndagsjobbet och kommer få ytterligare ett lite tuffare jobb innan start. Hon är nybliven femåring och är med för att se och lära. Gabriel Gelormnini valde jag för att han är en av Vincennes startsnabbaste kuskar. ”Honey” togs lugnt i Prix de Belgique för att hon bara skulle få en genomkörare, men jag tror att hon ska kunna öppna ganska snabbt. Jag har inga krav på henne på söndag, men hon är väldigt bra i ordning. 

Call Me Keeper har jag heller inga större krav på, men det är så skoj att han är med i loppet för jag sa redan ifjol att det här är en häst för Prix d’Amérique. Hästen har startat ganska tätt och gick i botten för en gångs skull senast, men det tror jag faktiskt bara ska ha fört honom framåt och han känns också väldigt fin för dagen.

Lionel är den jag är mest nöjd med för dagen och den som följt min matchningsplan till 110 procent. Hästen tävlade med skor senast och jag ville att han skulle gå tom med den balansen. Barfota blir han mycket bättre och med förra genomköraren i kroppen är han redo för en topprestation. Att Matthieu Abrivard är i flytet för dagen gör naturligtvis ingenting och Lionel är den jag tror mest på inför söndag.

Propulsion körde jag rakbaneintervaller med i måndags och det var betydligt bättre tryck i honom jämfört med banjobbet förra fredagen. Hästen har naturligtvis kapacitet för att vara med långt framme i loppet, men förberedelserna har inte varit optimala och jag kan inte räkna med toppform. Det som talar för honom är att många av mina hästar brukar vara bra direkt ­efter uppehåll på Vincennes. Vi får hoppas att den där statistiken håller i sig på söndag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS