Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så blir nya Travronden Magasin – långläsning varje kvartal

Foto: null
Missa inte broschyren "Vår största sport- och spelsatsning" som gick ut till alla prenumeranter i december.

Tiden när du behövde vänta ett helt år på Sveriges tjockaste travmagasin är över.
Nu får du en hel tidning med långläsning var tredje månad från Travronden.

Publicerad:

Det har nu gått över en månad sedan Travronden berättade om sin livsviktiga omställning och storsatsning på travjournalistik och spelinformation där du ska få mer och bättre till mycket lägre pris.

Med start den 5 februari får prenumeranter på Sveriges ledande travtidning tre tidningar, på sammanlagt 225+ sidor, varje vecka.

Onsdagar landar t-v-å av dem i brevlådan och på fredagar dyker en digital kvällsutgåva upp i din mobil och dator.

Var tredje månad fyller vi dessutom din brevlåda till bristningsgränsen när vi skickar ut ett helt nytt magasin.

I dag berättar vi mer om just Travronden Magasin. Eller som vissa redan säger, Sveriges längsta läsning om travsport.

Så långt travminnet sträcker sig har Travronden producerat och gett ut det så kallade Vinternumret. En 300-400 sidor tjock ”bibel” med läsning som räcker hela julen om travåret som gått. Våra reportrar har gjort klassiska reportage med Stig H Johansson, Lutfi Kolgjini, bröderna Nordin, Peace Corps, Queen L och många, många fler av tidernas främsta travprofiler. Vi har mött amatörer från norr till söder och besökt i stort sett varenda travtillställning som finns i världen. Enligt Travronden Opinion – som görs i januari varje år – uppskattar ni ert Vinternummer. Nio av tio klassar det som årets höjdpunkt.

2019 verkar inte vara något undantag och kommentarer som Konstantin Foussianis, mångårig läsare av tidningen, är inte ovanliga.

”Tack för ett fullkomligt fantastiskt Vinternummer! Best ever i mina ögon. Travjournalistik i yppersta världsklass.”

Eller som Sven-Bertil Olofsson sa till mig när han ringde häromdagen: ”Det är synd att den bara kommer en gång om året. Det blir så lång väntan.”

Från och med 2020 behöver alla ni som valt att prenumerera på Travronden inte vänta så länge. Nu får du hela 132+ sidor i februari, juni och september innan året kulminerar med över 300 sidor med årets bästa läsning i december.

Avelsnummer med mängder av reportage om uppfödare, intervjuer med aktiva, fördjupningar i statistik och viktiga ämnen samt listor, krönikor och årsstatistik som du inte kan få någon annanstans.

Sommarnummer med massor av reportage från landets banor, intervjuer med aktiva och travintresserade människor som lägger ned kropp och själ för att få sommartravet att snurra. Dessutom blir det nedslag på banor, debatt, listor, krönikor och korsord, med mera.

Vinnarnummer med fördjupningar i spelstrategi och spelskola med landets främsta tipsexperter som Daniel Berglund. Dessutom blir det flera reportage med de stora profilerna och tankeväckande läsning och åsikter i – för spelarna – viktiga ämnen samt massa förklarande och avslöjande statistik med bland annat Jens Sjödén.

Vinternummer med drösvis med reportage och förlängd läsning med årets största och främsta travprofiler, intervjuer med såväl amatörer som proffs som skötare och ägare. Vi besöker otaliga gårdar och fördjupar oss i viktiga ämnen samt sammanfattar året i krönikor, listor och statistik, med mycket mera.

Självklart får du våra magasin tillsammans med en dubbel Travronden, alltså sport- och speltidningen. Det betyder att det landar nära 300 sidor i din brevlåda tre veckor per år innan vi avslutar med att ge dig närmare 500 sidor i december.

Ingen annanstans får du tillnärmelsevis lika mycket läsning om den svenska och internationella travsporten som i Travronden. Prenumeranter på tidningen kommer årligen att kunna läsa hela 12 500 sidor om sporten och spelet vi lärt oss att älska.

Dessutom har ni full tillgång till travronden.se, travrondenspel.se och Travrondens appar under dygnets alla vakna timmar. Ingen ska behöva vänta på uppdatera dig om vad som händer och sker i travsporten. Som du förstår blir nya Travronden något i hästväg och något du och dina travvänner inte vill missa. Flera 100 travintresserade personer har redan tecknat upp sig på en prenumeration. Passa på att dela med dig av någon av våra fina prova på-kampanjer till en vän som du borde följa travet, du också.

Tack för du tar dig tid!

FAKTA

Så blir nya Travronden i siffror

 • 3 tidningar varje vecka – två tryckta (Travronden Sport och Travronden Spel) och en digital utgåva (Travronden Helg).
 • 224+ sidor varje vecka – 136 trycka och 88 digital sidor.
 • 4 magasin – en ny långläsning i brevlådan var tredje månad (Avels-, Sommar-, Vinnar- och Vinternummer).
 • 160 tidningar varje år – 108 tryckta och 52 digitala utgåvor.
 • 12 500 sidor varje år – 8 500 tryckta (lika mycket om i dag) och 4 000 digitala sidor.
 • Över 3 000 sidor inför V75 – varav 1500 tryckta och 1500 digitala.
FAKTA

Viktiga datum om nya Travronden

 • I december: Informationsbroschyr med allt du behöver veta inför din omställning i brevlådan.
 • 10 december: Vinternumret 2019 dyker upp i brevlåda och butik.
 • I januari: Personligt brev går ut med information om hur din prenumeration påverkas och/eller förlängs vid omställningen.
 • 5 februari: Nya Travronden Spel och Travronden Sport kommer ut för första gången.
 • 7 februari: Nya Travronden Helg kommer ut för första gången.
 • 19 februari: Nya Travronden Magasin kommer ut för första gången.
 • I början av 2020: Nya Travronden.se har premiär

(Psst. Fler nya produkter, tjänster och satsningar är på väg.)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.