Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så blir Travronden 2020 – största satsningen någonsin

Du ska tro på det du älskar.
Nu satsar Travronden med hjärtat – och gör sin största sport- och spelsatsning på många år.
I dag vill vi dela den med dig.

Publicerad:

I ett längre dokument, som publicerades i Travronden förra veckan, berättade vi ingående om den spridda tidningsdöden, den pågående utdelningskrisen – som inte ens är nära slutet – samt hur priserna på tryck och distribution tagit strypgrepp på tidningsvärlden. Mer än en tidskrift kvävs just nu i sin linda och några har redan tvingats kapitulera inför marknadskrafter som ställer allt på kant.

Travronden, och för all del travsporten, står inte opåverkade av dessa omvälvande och skakiga tider när ingenting kan tas för givet. Vi har bestämt oss för att i-n-t-e backa in i framtiden, i stället ska vi lyssna på dig och gå framåt. När andra publicister krymper, sparkar folk, lanserar sparpaket och lägger ned titlar ska vi fortsätta mot strömmen – och göra precis tvärtom.

Samtidigt som vi genomför en livsviktig omställning av tidningen så gör vi den största satsningen vi gjort på travjournalistik och spelinformation i modern tid. På följande sidor avslöjar vi våra övergripande planer för dig. I första delen får du veta allt du behöver veta om den nya tidningen för att förbereda dig och bli en vinnare på köpet. Nästa vecka följs det av vår digitala jättesatsning, som alla prenumeranter får full tillgång till, för att sedan avslutas med ett digert 30-punktsprogram med nyheter och förbättringar för er som gillar, eller rent av älskar, trav och spel på hästar.

Häng med nu!

Av Travronden ska du alltid få (veta) mer. Som prenumerant får du fler nyhetsfördjupningar och berättande reportage, mer spellinformation inför V75 och V86 samt utökad nyhetsrapportering och bevakning av den svenska travsporten.

Vi gör det genom att ge ut två tidningar varje onsdag, en med enbart travsport (Travronden Sport) och en med mestadels travspel och fokus på V75 (Travronden Spel.

Det blir alltså t-v-å rejäla tidningar vid e-t-t utdelningstillfälle istället för en tjock(are) och en tunn(are) utgåva per vecka. Den tryckta fredagstidningen ersätts av en e-tidning framförallt på grund av den försämrade och allt dyrare utdelningen (flera läsare får till exempel fredagstidningen först på måndag) och i stället kan vi ge dig mycket mer innehåll för pengarna.

Var tredje månad fyller vi på din brevlåda och butik med ett tjockt magasin (Travronden Magasin).

Du behöver alltså inte längre vänta ett helt år på att få Sveriges bästa travläsning, Vinternumret.

För dig som verkligen vill ha det mesta och bästa inför travhelgen har vi dessutom tagit fram en omfattande e-tidning med fullständig och uppdaterad V75-information, där du bland annat får miljonvinnaren Daniel Berglunds djupgående V75-analyser på ett helt nytt sätt.

Travronden Helg blir en maffig digital tidning på minst 80 sidor som innehåller det allra senaste inför helgen. Travronden Helg ges ut varje fredag kväll.

Men inget storslaget utan uppoffring. För att kunna ge dig mer och bättre till ett lägre pris har vi tvingats göra några svåra val. Nära 2 000 läsare har genom Travronden Opinion 2019:3 varit med och bidragit till följande prioriteringar: Vi kommer enbart att sälja Travronden Spel (som dock innehåller en del travsport) till marknadens bästa pris i butik, den fördjupande Travronden Sport är endast för prenumeranter. Vi väljer att ge ut dubbla tidningar på onsdagar och en e-tidning på fredag (ingen papperstidning). Det innebär att startlistor till måndag och tisdag endast finns i digital form (anmäls efter pressläggning). Vissa upplever kanske detta som försämring, men vi utlovar också långt mycket mer och bättre läsning.

Lyssna bara på detta: Under 2020 kommer Travronden att ge ut tre tidningar i veckan på över 225 sidor och fyller dessutom på med 132–300 sidor magasin var tredje månad. Totalt sett innebär det att du som prenumererar på Travronden får hela 160 tidningar nästa år och mer än 12 500 sidor med det mesta av det bästa i travvärlden.

Dessutom ger vi dig full tillgång till travronden.se, travrondenspel.se och Travrondens appar som ständigt uppdateras med nyheter, startlistor, analyser och tips.

Och du får allt detta till ett 20 procent lägre pris än i dag.

Detta blir något i hästväg.

Precis som det ska vara i Travronden 2020.

FAKTA

Så blir nya Travronden i siffror

 • 3 tidningar varje vecka – två tryckta (Travronden Sport och Travronden Spel) och en digital utgåva (Travronden Helg).
 • 224+ sidor varje vecka – 136 trycka och 88 digital sidor.
 • 4 magasin – en ny långläsning i brevlådan var tredje månad (Avels-, Sommar-, Vinnar- och Vinternummer).
 • 160 tidningar varje år – 108 tryckta och 52 digitala utgåvor.
 • 12 500 sidor varje år – 8 500 tryckta (lika mycket om i dag) och 4 000 digitala sidor.
 • Över 3 000 sidor inför V75 – varav 1500 tryckta och 1500 digitala.
FAKTA

Viktiga datum om nya Travronden

 • I december: Informationsbroschyr med allt du behöver veta inför din omställning i brevlådan.
 • 10 december: Vinternumret 2019 dyker upp i brevlåda och butik.
 • I januari: Personligt brev går ut med information om hur din prenumeration påverkas och/eller förlängs vid omställningen.
 • 5 februari: Nya Travronden Spel och Travronden Sport kommer ut för första gången.
 • 7 februari: Nya Travronden Helg kommer ut för första gången.
 • 19 februari: Nya Travronden Magasin kommer ut för första gången.
 • I början av 2020: Nya Travronden.se har premiär

(Psst. Fler nya produkter, tjänster och satsningar är på väg.)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.