Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så går det på V75

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

V75-omgången på Halmstadtravet är i full gång och så här gick det, avdelning för avdelning.

Publicerad:

V75-1
Favorit på förhand var Rexine (e. Thai Tanic) och det kom också att sluta med favoritseger. Tillsammans med Björn Goop tog stoet hem loppet och såg samtidigt till så att sin tränare Bo Westergård tog sin första V75-seger i Sverige sedan dopningavstängningen under två års tid som han fick 2016 efter att ha behandlat flertalet hästar med DMSO inom karenstid. Rexine tog karriärens åttonde seger i 14:e starten.
– Det gick fort under vägen, men banan är jättefin. Wild Love kom med en jättespurt till slut, men det kändes bra hela vägen, sade Goop.

Segertiden blev 1.14,2/2.140 meter för det femåriga stoet.

V75-2
I den andra avdelningen blev det återigen favoritseger i form av en segerstaplare. I Maestro Crowe (e. Love You) har Petri Puro en tanks som ser ut att kunna gå en bit upp i klasserna. Under lördagen tog femåringen sjunde segern i nionde starten. Han är fortsatt obesegrad felfri. Den här gången var det Erik Adielsson som körde hästen och han var imponerad efter loppet som vanns på 1.16,0a/3.140 meter.
– Han motsvarade förväntningarna som jag hade på förhand. Det är ruskigt bra kliv i hästen. Det känns som att han kommer gå långt, det är en häst man gillar direkt, berättade Adielsson efteråt.

V75-4
I ett rafflande ungdomslopp där det var hästar i alla spår under loppets gång, kom segern till slut att gå till rutinerade Henriette Larsen och arbetsgivaren Peter Untersteiners Global Woodstock (e. S.J.'s Caviar). Det var femåringens fjärde triumf i karriären.
– Hästen var lite bättre än vad jag trodde. Jag hade kört hästen en gång tidigare innan dagens start och det var en helt annan häst i dag, berättade Larsen som hoppas detta var vändningen för hennes år som kusk.
– Det har gått väldigt trögt hittills i år, men vi får hoppas att det vänder i och med den här segern.

Vinsten var Henriette Larsens sjätte för året. 2019 blev det 46 besök i vinnarcirkeln.

V75-5
I Four Guys Dream ser bröderna Håkan K Persson och Stefan Persson ut att ha någonting utöver det vanliga. Med Håkan K Perssons hedersmärr J.S.Annabell som mor, är det förståeligt att hästen ligger lite extra varmt om hjärtat och det inte bara för att han visat sig riktigt, riktigt bra på tävlingsbanan. Far till Four Guys Dream är Dream Vacation och under Halmstadtravets tävlingar kom hästens femte seger i 17:e starten. Efter att ha inlett karriären något trevande har han hittat stilen och det var fjärde segern på de fem senaste starterna. Då ska det tilläggas att gången då hästen inte vann satt han fast med till synes allting sparat i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Lördagens seger blev busenkel via ledning på tiden 1.13,7a/2.140 meter.

V75-6
Det kom att bli dubbelseger till Erik Adielsson och Petri Puro denna dag. Martin de Bos ville inte vara ett dugg sämre än sin stallkamrat Maestro Crowe som vann V75-2. Efter att ha fått överta ledningen efter första sväng var segern aldrig i någon som helst fara, även om härdade Grainfield Aiden kom upp på utsidan.
– Hästen hade riktigt med kräm kvar. Jag är otroligt nöjd med vad Petri och personalen gjort med hästen. Han var rappare i dag än senast på Axevalla när jag körde honom, berättade Adielsson.

V75-7
Totalt fyra stallsegrar, varav två på V75 blev det för Peter Untersteiner denna tävlingsdag på hemmabanan. Den sista av stallets vinnare var kanske också den som imponerade mest. Adde S.H (e. Nu Pagadi), vinnare av Sprintermästarförsök under fjolåret, vann bronsdivisionsförsöket trots strul första biten – och sedan resa i dödens.
– Det var riktig kris första 200 meterna, hästen var i så gott som galopp två gånger, men det var bra gjort av honom att hitta rytmen. Därefter kände jag att det var läge att avancera, han gick så bra i dödens senast så jag kände att det kunde vara läge att prova där igen. Det är en fin häst, som blir nyttig i år, berättade Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS