Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick snacket på Bjerkes stallbacke

Så gick snacket på stallbacken under Oslo Grand Prix-dagen, där det blev ett minst sagt rivigt huvudlopp.

Publicerad:

Sagt efter Oslo Grand Prix

Junior Guelpa om sin ögonsten Bahia Quesnot som slutade tvåa i Oslo Grand Prix.
– Hästen var fantastisk. Hon fick gå i tredjespår sista varvet och det går inte säga annat än att hon svarar för en jättestark insats. I dag visade hon precis hur bra hon är, till skillnad från i Elitloppet då förberedelserna inte alls var så som vi hoppades på.

Christophe Martens om Jean-Michel Bazires norskägde åttaåring Valokaja Hindö, som slutade trea.
– Vi fick en fin resa och i sista sväng fick jag lite segerkänsla, men även om det nu inte räckte hela vägen måste jag ändå säga att jag tycker han svarar för en bra insats. Jean-Michel har gjort ett jättebra jobb med honom och det känns som en blivande topphäst.

Magnus Teien-Gundersen om Gretzky B.R. som slutade fyra, utan att det stämt fullständigt under vägen med löpningsförloppet.
– Det var första gången han mötte sådant här typ av motstånd, jag är otroligt nöjd över att hästen har speed både från start och till slut i ett lopp som det här. Vi är jättenöjda med en fjärdeplats, hästen svarar för en topprestation. Sedan kanske det hade slutat än bättre om det löst sig bättre i sista sväng, men vi är otroligt stolta och glada över hästens insats.

Björn Goop om Nadal Broline som inte hade sin bästa dag.
– Han underpresterade, resultatet blev inte som vi hade hoppats på. Det blir att man tycker lite synd om hästen när han inte kan prestera så bra som han vill, men vi kommer igen.

Wilhelm Paal om Ringostarr Treb som galopperade uppgivet den sista biten efter blytung resa utvändigt om Flemming Jensens Slide So Easy.
– Jag förstår inte riktigt hur Flemming tänker när han svarar ledningen. Där förstörs loppet helt och hållet för vår del. Jag tycker det är tråkigt, riktigt tråkigt att man tar ett sådant dåligt beslut i ett så stort lopp.

Flemming Jensen om taktikvalet bakom Slide So Easy som slutar sist felfri på 1.15,5a/2.100 meter, när vinnartiden blev 1.11,6a/2.100 meter.
– En av förhandsfavoriterna galopperade och då tyckte jag att det fanns anledning för mig att svara. Så här i efterhand blev det givetvis alldeles för tufft, men där och då tyckte jag att det var min chans att ha någonting med loppet att göra.

Sagt efter V75 och Energima Cup

Frode Hamre om Patent Leather som slutade tvåa bakom Mister F Daag i V75-2.
– Hästen gör ett väldigt fint lopp, och det var skönt att han fick ett snällare lopp med tanke på att det blev galet och tufft senast. Det finns massa lopp för honom framöver och det var skönt att han gav det svaret vi ville ha av honom i dag. Han visade att våra höga tankar om honom inte är helt obefogade.

Frode Hamre om Donatomite som inte gick att känna igen då han förlorade finalen i Norges motsvarighet till Sweden Cup, Energima Cup, som storfavorit.
– Det var en riktig besvikelse. Han var lugn hela dagen, vilket inte är likt honom.

Dag-Sveinung Dalen efter andraplatsen med The Last Ticket i Energima Cup som gick utanför V75-kupongen.
– Hästen var fantastisk. Vi satt fast med en hel del krafter kvar i försöket, därför ville jag testa och se hur långt det kunde räcka i finalen och då blev loppet tufft. Jag försökte hålla inne Gigant Invalley, men till slut gick det helt enkelt inte. Det är klart att jag kunde ha tagit upp ännu mer, men jag vet inte om det hade passat min häst. Jag är riktigt nöjd med hästen, även om man alltid vill vinna.

Kristian Malmin vars Mellby Frodo slutade tvåa bakom smått omöjliga Zalie Gar i V75-3.
– Jag förstod innan loppet att vi körde om andraplatsen så länge Zalie Gar gick felfritt. Så att nu sluta tvåa, det är som en seger för mig. Min häst svarar för ett strålande lopp.

Jorma Kontio om Alessandro Gocciadoros Peace Of Mind som svek som stor favorit i V75-5.
– Jag känner inte riktigt hästen sedan tidigare, men det är klart att man hade hoppats på en bättre prestation än vad hon svarade för i dag. Hon tävlade inte på topp.

Adrian Kolgjini om Speedy Face som galopperade i sista sväng i bra slagläge.
– Han kändes jättefin innan galoppen, men jag tror inte jag blir bättre än tvåa ändå eftersom ledaren fått köra så pass sakta som han fick göra under vägen.

Christophe Martens om favoriten Alcoy som inte hade sin bästa dag i V75-6.
– Han var alldeles för stressad i dag, känslan är att han inte riktigt fixade de nya rutinerna som blev i dag. Jag är inte alls nöjd, men det är sådan travet är, ibland är man lycklig, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS