Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så kördes loppen

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

V75-omgången har inletts och här rapporteras det om loppen på Axevalla.

Publicerad:

V75-1
I den första avdelningen sågs Burning Man som stor favorit. Tillsammans med Örjan Kihlström blev Petri Puros travare hängandes i tredjespår, men efter ett halvvarv hade man nått ledningen. Väl i den positionen var segern aldrig i fara och tredje raka vinsten var ett faktum för sexåringen efter S.J.'s Caviar.

– Han vann med krafter kvar. Han är stor och tung, så förhoppningsvis ska han kunna fortsätta utvecklas framöver, berättade Örjan Kihlström efter loppet.

1.15,5/2.140 meter blev vinnartiden, 110.000 kronor var triumfen värd. Det var karriärens 13:e seger i 24:e starten.

V75-2
I den andra avdelningen, tillika ett ungdomslopp med spårtrappa, gick segern till I.T.Inventor (e. Super Photo Kosmos) och Magnus A Djuse. Efter hårt tempo i täten kom hästarna som suttit längre bak i kön in i matchen och till slut var I.T.Inventor starkast. Tränar gör Johanna K Karlsson tillsammans med sambo Elias Strandberg, Strandberg som kört framgångsrikt i Travrondens Guldklocka som presenteras av Aldebaran Park, en loppserie han leder.

– I.T.Inventor betyder väldigt mycket för oss, mina kusiner är med och deläger bland annat så det är väldigt roligt. Hästen bara leker, allt är skoj, både träna och hänga i hagen. Vi har inte ryckt tussar, inte satt på stängt huvudlag, så det finns otroligt mycket kvar i honom, sade Elias Strandberg efter vinsten.

V75-3
Amatörtränade Leonas Sami (e. Triton Sund) blev lösningen i den tredje avdelningen. Efter en stark rush på sista bortre långsidan hade man kopplat grepp om sina konkurrenter och över upploppet var det ingen som kom i farlig närhet. Kim Eriksson var det som körde hästen till seger, tränar sjuårige Leonas Sami som tog tredje raka segern, det gör Jan Gustavsson.

– Det här var första V75-segern för mig som tränare och ägare. Det är helt obeskrivligt, det är en fantastisk känsla som infinner sig i kroppen, sade Gustavsson i vinnarcirkeln.

V75-4
Trots 20 meters tillägg hade Peter Untersteiner tidigt tätkänning med Velegance (e. Scarlet Knight). Stoet är uppfödd av Göran Hansson och hans dotter Emmy, en duo som firade stora framgångar med Google Håleryd för ett par år sedan. Velegance visade fin stridsmoral denna lördag då hon höll undan före en snabbt avslutandes Valborg Marje över upploppet.

– Mycket var vunnet när vi kom till ledningen efter 400 meter. Hon tvekade lite över upploppet kring om hon ska vara först eller inte, men hon kom på bra tankar. Det är mycket som tyder på att hon får en fin säsong, sade Untersteiner efter femåriga stoets femte vinst i karriären.

V75-5
Spår åtta över kort distans. Det var som dödsdömt på förhand, men Martin Tooma (e. Dream Vacation) besvisade att ett travlopp aldrig ska ges upp innan det är i mål. Tillsammans med Kevin Oscarsson spurtade fyraåringen starkt längst ute i banan och hann ifatt Ace To Play som svarade för en mycket stark insats som tvåa för körande Isac Lindberg. Dick Robertsson är det som tränar Martin Tooma som tog karriärens tredje seger. Han är fortsatt obesegrad under 2020 efter två starter.

– Jag har kört honom en hel del och han var jättefin i dag. På förhand såg det tufft ut med tråkigt spår, men han avslutade riktigt vasst, sade Kevin Oscarsson.

V75-7
Nionde starten på nio veckor. Det bekom inte Grainfield Aiden (e. Andover Hall) det minsta. Tillsammans med Mika Forss blev segern väldigt enkel – trots tufft motstånd, trots tuff resa utvändigt om ledaren och trots tuff blåst. Finländaren Hannu Korpi var mycket nöjd med sin travare efter triumfen - den totalt femte på de här nio veckorna.

– Det blev jobbigt i blåsten och dödens, men han gillar den känslan. Han är kanonbra. Nu hoppas jag att vi ska kunna behålla formen till Sweden Cup, det är vad jag drömmer om framöver, sade Korpi efter loppet som sexåringen vann på tiden 1.14,0a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.