Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så mår Solvallas bana inför kvällens V86-omgång

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
ARKIVBILD från tidigare tävlingsdag. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Förra veckan hade Solvalla problem med banan under V86. Under gårdagen var det minusgrader – i dag är det flertalet plusgrader. Solvallas banchef reder ut situationen inför kvällen.

Publicerad:

Förra onsdagen hade Solvallas startbil stora problem att få fäste i banan. Vädret har varit växlande i Stockholmsområdet de senaste dagarna, där minusgrader gått över till plusgrader och där snön nu under onsdagen övergått till regn. Banchef Marcus Stjernström tror sig ha kontroll över situationen inför kvällens tävlingar.

– Vi arbetade hela natten, jag körde av vallen och hyvlade av ett lager av banan. Därefter lade jag på grovt material, men strax efteråt började det ösregna. Nu väntar jag mest bara på att det ska sluta regna så att jag kan ta bort den välling som nu lagt sig på banan, för att sedan lägga på torrt material. Då kommer det bli bra till kvällen, säger Stjernström.

Prognosen inför kvällen säger att det ska bli tre grader varmt och att viss nederbörd kan dyka upp vid 19-tiden, för att sedan växla upp framåt 21-22-tiden och sedan fortgå under natten till torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS