Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Såg mörkt ut"

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Kretsen kring vinnaren Mr Deauville. Foto: LEIF NORBERG/ALN
Mr Deauville och Mattias Djuse vann auktionsloppet för hingstar och valacker. Foto: LEIF NORBERG/ALN
I stoavdelningen vann Staro Lochlyn. Foto: LEIF NORBERG/ALN
Mr Deauville och Mattias Djuse vann auktionsloppet för hingstar och valacker. Foto: LEIF NORBERG/ALN

På Solvalla ikväll kördes två avdelningar i ASVT Trottex Auktionslopp med finfina 240.000 kronor till vinnaren och det blev hemmaseger i båda tvååringsloppen.

Publicerad:

I auktionsloppet för hingstar och valacker såg det inte bra ut för början för Mr Deauville (e. Prodigious-Glimma du Ling) och Mattias Djuse. Valacken galopperade i en bilprovstart innan loppet och tvååringen togs väldigt försiktigt från början. Hästen satt sist på innerspår i ett tiohästarsfält och han hade långt fram, men i sista sväng hade Mr Deauville fått upp farten och kort före mållinjen hade han fångat in Hazard Boko och Chapuy.

- Han hade känts fin i träningen och jag är inte överraskad. Hästen var rädd bakom bilen och därför tog jag lugnt från början. Vi satt invändigt och det såg mörkt ut varvet, men det löste sig och det kändes som att vi skulle hinna fram, sade Mattias Djuse.

Segertiden blev 1.15,0a/1.640 meter. Mr Deauville gick under klubban på Kriterieauktionen 2105 där han ropades åter för 120.000 kronor.

 

I stoavdelningen segrade Staro Lochlyn (e. Varenne-Loch Ness Broline) efter fin avslutning från andra ytter. Hästen, som gjorde tävlingsdebut, noterade 1.16,3/1.640 meter och tjänade 240.000 kronor. Hennes tränare Svante Båth ropade in stoet för 160.000 kronor på Kriterieauktionen 2015.

- Hon var väl förberedd. Jag visste inte hur mycket de två första hästarna hade sparat, men jag kände mig trygg med min häst och det var bra spänst över mållinjen. Det var klockrent, berömde körande Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.