Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sagovinnare i SM

Foto: MARIA HOLMÉN
Odin Tabac och Jörgen Westholm. Foto: MARIA HOLMÉN

Skadorna hade radat upp sig och Odin Tabac var nära karriärens slut.
Men hos Jörgen Westholm har 13-åringen hittat tillbaka och i eftermiddags blev han svensk mästare för kallblod.
– Det här är en liten saga, sade Rommetränaren.

Publicerad:

Odin Tabac (e. Moe Odin) har kommit tillbaka fantastiskt sedan Rommetränaren Jörgen Westholm och skötaren Jasmine Ising tog över hästen förra hösten. Efter fjärdeplatsen i årets Elitkampen hade hästen opererats och laddats mot SM, men Westholm visste inte riktigt var han hade hästen formmässigt.
– Men redan efter första värmningen sa jag till Jasmine att han var som en studsboll och det var faktiskt ett understatement, sade Rommetränaren.
I starten var Odin Tabac så pigg att han tog sig en liten galopp, men ställdes sig efter 30-40 meter och lyckades hålla ut Månprinsen A.M. i spetsstriden. Väl där fick Odin Tabac lunka på i jämnt 1.23,3 de första 2.000 meterna.
– Jag hade tänkt släppa till Månprinsen A.M., men han kom aldrig och då fick vi ändra taktik.
I sista sväng började Jörgen Westholm få upp segerhoppet och över upploppet klev Odin Tabac undan med 3,5 längder på 1.23,3a/2.640 meter. Från rygg ledaren hakade Mel Odin och Micael Melander på fint som tvåa.
Månprinsen A.M. jagade fjärde raka SM-tecknet, men orkade inte riktigt från dödspositionen och fick nöja sig med tredjepriset.
– Man är inte glad när man förlorar, men han gör det klart godkänt. Hästen låg på alldeles för mycket första varvet och därför ville jag inte vara på honom för mycket. Hästen får vila upp sig lite och sedan kommer vi igen, kommenterade tränaren Gunnar Melander.
Förstapriset var 250.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS