Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säkert för Elvis Madrik

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Franck Nivard. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Franck Nivard fick på nytt chansen bakom Jean Michel Baudouin-tränade Elvis Madrik – och femåringen tog enkelt hem onsdagens etapp av Grand National du Trot.

Publicerad:

På onsdagen avgjordes den 13:e och sista etappen i Grand National du Trot (Grupp III). Denna gång i Mauquenchy och återigen avgick Jean Michel Baudouins Elvis Madrik (e. Overtrick) med segern.

I början av september vann Elvis Madrik en etapp av Grand National du Trot på Meslay-du-Maine för Franck Nivard och i Mauquenchy var det återigen Nivard som satt i sulkyn.

Ekipaget fick en bra start och övertog kommandot efter 650 meter för att kort senare släppa ledningen. Mitt i loppet valde Nivard att gå ut med Elvis Madrik som förstahäst i andraspår och över upploppet avgjorde den femårige valacken säkert.

Segertiden skrevs till 1.14,6/2850 meter och förstapriset uppgick till 38.250 euro. Segern togs närmast före Clarck Sotho och Crepe de Satin.

Förutom sina två segrar i Grand National du Trot innehar Elvis Madrik också en andraplats i serien vilket innebär att han är den häst som samlat ihop flest poäng. På Vincennes den 1 december avgörs finalen av Grand National du Trot med en samlad prissumma på 130.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS