Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säkert för Premier Kronos

Foto: ALN
Foto: ALN

Boden arrangerade tävlingar under lördagen och Premier Kronos stod för en fin insats i årsdebuten.

Publicerad:

Premier Kronos startade flitigt i rikstoton i fjol och Donato Hanover-sonen fick en passande årsdebut i Boden efter uppehåll som han avgjorde till säker seger för John Östman.
I sista sväng kändes det som att det blir svårt, men över upploppet blir han som en annan häst, sade John Östman.  
Premier Kronos fick ett passande lopp i draget och när han fick anfalla in på upploppet spurtade han till seger före Buck Boko som hade greppet in på upploppet efter ett lopp utvändigt ledaren, men inte kunde svara favoritens slutspurt. 
– Det blev bättre och bättre tempo i loppet och jag fick ryggar att gå på. I sista sväng kändes det som att det blir svårt, men över upploppet blir han som an annan häst och han kan det där bättre än mig. En härlig häst, sade John Östman.   

Segervane Faks Kevin tog en kort galopp från start och fick ett lopp i rygg på ledaren fram till varvet kvar då han fick gå ut i andraspår. Ledaren Ros Svarten galopperade in på upploppet och Faks Kevin tog över. Lill Evert hade fått ett perfekt lopp av Leif Eriksson och provade en slutstöt sista biten mot Faks Kevin som höll undan till 14:e segern på 20 starter. 
– Han är laddad och vill iväg och slog i hjulet, men är ärlig och vill hitta trav. Han hjälpte till själv och ställde sig och det gick bra. Han var lite för laddad idag och ville förbi dom direkt när jag vred ut, men han ska lära sig, sade Jan Norberg.

Don Juan Sisu var i fin författning när han återkom efter uppehåll och avgjorde till lätt seger för Mauri Jaara. Ove A Linqvist körde Jim Sånna för första gången och kunde vinna inför många ägare i Rikstravet Stall Luleå Hockey. 
– Jag är ett fan för Luleå Hockey och skulle vinna idag. Det kändes bra på sista långsidan och jag hade det klart i sista sväng, sade Ove A Lindqvist. 

Lou Dana fick ett rygglopp och kunde över upploppet spurta till seger före Valnes How Lovely som hade galopperat kort efter start. 
Hon behöver lopp på rulle och behöver det här loppet för att göra sig rättvisa, sade Robert Dunder.  

Juno F. fick draghjälp av Highland Q.Sister från sista långsidan fram till in på upploppet då egna attacken kom och Going Kronos-dottern avslutade fint till seger. 
– Hon trivs med rygglopp och då avslutar hon bra. Jag kände att det här tar vi då vi svängde in på upploppet, sade Jenny Engfors.

– Torbjörn Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS