Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sauveur vann Harpers – på nytt världsrekord

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Sauveur krossade inte bara motståndet i Harper Hanovers Lopp. Med segern på 1.12,0/3.180 meter satte sjuåringen nytt världsrekord.
- Det är en fantastisk häst, säger Björn Goop som själv stod för en lysande styrning i styrkeprovet.

Publicerad:

I fjol var han tvåa tillsammans med Åke Lindblom i Harper Hanovers när Bird Parker satte världsrekordet 1.12,1. I årets upplaga tog Sauveur huvudrollen och visade sig från sin allra bästa sida. Inför 26.442 åskådare på Solvalla glänste Sauveur i solen med seger på nya världsrekordet 1.12,0/3.180 meter. 

Det gick fort hela vägen och Aileron som nådde spets efter 500 meter öppnade på 1.12,2 och varvade på 13.4. Björn Goop valde att ta initiativ med Sauveur med 1550 meter kvar och som sist utvändigt lockade han ut El Mago Pellini framför i tredjespår. Med varvet kvar galopperade Aileron bort sig och Linus Boy snodde åt sig täten med Face Ribb först utvändigt, samtidigt som El Mago Pellini tågade på först i tredjespår. 

Tempot höjdes för varje meter under slutvarvet och i sista sväng smällde det till när Björn Goop satte in attacken med SauveurSjuåringen spurtade urstarkt och inför publikens jubel kunde Goop kosta på sig en segergest. 
-- Vi stod pyrt på det i starten, han tog något galoppsteg och vi hamnade sist i kön. Med 1500 kvar kände jag att jag behövde göra något för att inte få för många hästar framför mig och det löste sig väldigt bra. Det är fantastiskt fin häst och han har haft stigande form inför det här, sa Goop i vinnarcirkeln.
–  Jag vill också tacka Åke Lindblom för det fina jobbet han har gjort med Sauveur. Utan honom hade han inte varit här. 

Sorbet tog hand om andraplatsen på 1.12,7 efter ett bra slutvarv och Linus Boy blev trea på 13.2. En tapper El Mago Pellini slutade femma bakom Bottnas Commandeur.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS