Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sebastian K. auktioneras ut

Foto: Simon Hagen/Stalltz.se
Sebastian K. och Åke Svanstedt. Foto: Simon Hagen/Stalltz.se

Jägersro Super Trot fortsätter att växa i omfattning och nu har ytterligare två sponsorer gått in i projektet. Det handlar om ägarna till avelshingstarna Sebastian K. och Muscle Massive.

Publicerad:

– Vi har knutit till oss två nya sponsorer och vi är glada för att de har tänt till på vår idé. Sebastian K. är helägd av svenskar och i Muscle Massive finns det också svenskintresse, säger Jörgen Sjunnesson, vilken är en av initiativtagarna till projektet JägersPro.

Två betäckningar vardera i världens snabbaste travare – Sebastian K. – och Hambletonian-vinnaren Muscle Massive ska auktioneras ut vid två olika tillfällen.

– Vi kommer att sälja två betäckningar i samband med försöket i Jägersro Super Trot på Jägersro den 12 juli och de två andra säljs den 6 augusti i Berlin.

Auktionen kommer att ske på nätet när Muscle Massive och Sebastian K. säljs på Jägersro den 12 juli, medan det arrangeras en åringsauktion i Berlin den 6 augusti, dagen innan det tyska Derbyt hålls på Mariendorfs travbana.

– Vi har pratat med Trottex och håller på att sy ihop ett koncept även om det är kort om tid.

Betäckningssäsongen 2016 är över när de båda avelshingstarna auktioneras ut.

– Timingen är lite dålig – det ska erkännas – och normalt skulle vi gjort det här på senvintern eller förvåren och lagt det på is. Nu provar vi och göra det så här och både Sebastian K:s och Muscle Massives ägare har varit så generösa, att den som köper en betäckning får tre chanser på sig att få fram ett levande föl. Om det skulle fallera första året får stoägaren chansen året efter och så vidare. Dessutom behöver de som köper betäckningarna inte betala förrän i februari nästa år.

Jägersro Super Trot är ett samarbete mellan Jägersros proffstränare och travbanan Mariendorf i Berlin, vilket ska utmynna i en final i Berlin den 7 augusti med 35.000 euro till vinnaren. Andra som ingår som sponsorer är bland annat avelshingsten Habitats ägare och Hanover Shoe Farms.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.