Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sedström svensk mästare: "Jag är så lycklig nu"

Foto: Martin Langels/ALN
Linda Sedström och Final Dream. Foto: Martin Langels/ALN

När två träter – vinner en tredje.
Linda Sedtröm lotsade Final Dream till seger i Dam-SM.
– Jag är så lycklig nu, utbrast hon efteråt.

Publicerad:

Dam-SM handlade, kanske som sig bör, om två fyrbenta tjejer i huvudroll. De två fyraåriga stona Visa As och Tropicana Ås hade spelarnas förtroende och det var också den duon i framsätet: Sofie Ericsson i ledningen med Tropicana Ås och Rebecca Dahlén utvändigt med Visa As. Helt enligt Linda Sedströms plan, som följde i ledarryggen.

Beslutet växte fram

– Jag har förstått hela veckan att jag skulle kunna svara ut dem men efter värmningen så växte det fram att ryggen nog blir perfekt. Jag förstod att det skulle bli bra tempo och att det skulle kunna lösa sig bra då, sa hon i vinnarintervjun.

"Så lycklig nu!"

Precis så blev det. I sista sväng stack trion undan och luckan dök upp för Final Dream (e. Royal Dream).
– Norska huvudlaget var kvar och jag förstod att det skulle hända saker när jag ryckte det.
Sagt och gjort – Final Dream, som tränas av Lindas pappa Johan Sedström, tog sig förbi de invändiga i en spännande upploppsstrid.
– Bara att få kalla sig svensk mästare är fantastiskt, så fruktansvärt roligt. Att få göra det tillsammans med den här hästen också…han betyder jättemycket. Jag är så lycklig nu!

"Känns speciellt"

Final Dream har funnits med familjen Sedström sedan han var ett år.
– Han har tagit mig till mina stora segrar, V86 till exempel. Det känns speciellt när man har en sådan relation till hästen som vi har.
Segern var värd 100.000 kronor och tiden blev fina 1.12,3/2.140 meter autostart.

Dubbel till Bergh

Robert Bergh hade en fin tävlingskväll. Först ut var hans Aperfectdream (e. Yankee Glide) som i våras bröstade upp sig fint och gav lite ”derbyvibbar”. Något derby blir det inte för hans del, kanske med anledning av att han strulat under sommaren. Nu var han åter en vinnare efter att ha dirigerat sitt lopp från start till mål på 1.13,6/2.140 meter voltstart med lätthet.

– Det har strulat lite i år men så som han kändes i dag så är det inte långt ifrån perfekt. Han tycks gilla det nya livet med backträning. För två månader sedan stod min nya backe klar nere i Göteborg och hästarna gillar det, sa Robert Bergh.

Den segern följdes upp med att läckert stammade Alfred Zonett – Muscle Hill som pappa och Bergharns forna stjärna Hilda Zonett som mamma – avgjorde den tunga vägen i första starten för Bergh.

Läcker åttaåring

Kvällens snabblopp var en uppgift som såg tilltalande ut för Hans-Owe Sundbergs snärtige åttaåring Charrua Forlan (e. Up Front Larry). Kevin Oscarsson valde dock att köra i ledningen med Explosive de Vie och storfavoriten tvingades till en tuff resa utvändigt. Det bekom honom över huvud taget inte då han stegade undan med lätthet på oförskämt läckert sätt sett till åldern.

– Han avgjorde hur enkelt som helst och gick med full fart hela vägen. Hemma är han bekväm av sig men i loppen ger han allt, sa Hans-Owe Sundberg som kunde blicka på resultattavlan och se en segertid som landade på 1.10,7 över kort distans.

Lira nästa gång: Earn n'Burn (10) satt fast med sparade krafter och har inte den bästa resultatraden. Tilltalande odds i nästa start?

Kvällens vinnare på Eskilstuna

Lopp 1: Twice Kronos (e. Raja Mirchi) – Petter Lundberg
Lopp 2: Amper (e. Chocolatier) – Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 3: Aperfectdream (e. Yankee Glide) – Robert Bergh
Lopp 4: Alfred Zonett (e. Muscle Hill) – Robert Bergh
Lopp 5: Charrua Forlan (e. Up Front Larry) – Hans-Owe Sundberg
Lopp 6: Undazzled Eyes (e. Express It) – Jörgen Westholm
Lopp 7: Radagast (e. Turbo Sund) – Oskar J Andersson (Fredrik Tengstad)
Lopp 8: Great King Wine (e. Maharajah) – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
Lopp 9: Final Dream (e. Royal Dream) – Linda Sedström (Johan Sedström)
Lopp 10: Thelma de Glatigne (e. Adrian Chip) – Oskar J Andersson (Anna-Karin Rundqvist)
Lopp 11: Raggamuffin (e. Varenne) – Sofia Adolfsson (Lars Järpedal)
Lopp 12: Get Winning (e. Yorktown Gunner) – Ulf Ohlsson (Åsa Lindberg)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.