Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Falcon Håleryd

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Falcon Håleryd vann Prix de Bracieux på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Efter en mersmakande andraplats i debuten på Vincennes för knappt två veckor sedan blev det idag seger för Johan Untersteiners Falcon Håleryd på den franska huvudstadsbanan.

Publicerad:

Liksom i förra starten satt Dominik Locqueneux upp bakom Falcon Håleryd. De hamnade inledningsvis i tredjespår, men Dominik körde resolut framåt och kunde överta ledningen tidigt. Sedan körde han ett jämnt 1.15-tempo framme i spets och det var aldrig någon som kunde hota bakifrån.

Bäst där bakom spurtade tyske gästen King Of The World (e. Magnificent Rodney) till andraplatsen och Vermeil de l’Iton (e. Laetenter Diem) blev trea första gången han tävlade barfota runt om.

Det var ytterligare tre svenskar med i loppet och bäst gick det för Björn Goops Red Adair Superb. Han satt i andraspår hela vägen och hängde med till en femteplats och direkt bakom honom kom Vermuchkiss Karsk efter att gått samma väg i andraspår. Tell Me No Lies hamnade långt bak och var med i attacker i fjärdespår i sista sväng, men fick det inte att bita över upploppet när Franck Nivard styrde ut honom och slutade sjua, vilket innebar sista pengen.

Förstapriset i loppet var 25.200 euro, vilket gör att Falcon Håleryd har tjänat 39.700 euro på två starter på fransk mark. Segertiden skrevs till 1.14,5/2.700 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS