Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Pulkkinen i "amatörernas elitlopp"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Linda Pulkkinen jublar efter karriärens största seger. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

1.07,7 första 500 meterna, 1.10,1 vid varvspasseringen. Ändå höll La Diva Rossi undan till seger i årets upplaga av K.G. Bertmarks minne.

Publicerad:

Målfoto krävdes för att skilja La Diva Rossi från favoriten Lord Flax och när resultatet ropades ut var segerkusken Linda Pulkkinen förstås överlycklig.
– Det är det absolut största jag varit med om, sade Linda Pulkkinen som också tränar den tappra vinnaren.
– Jag var rejält orolig när jag såg tiderna, men hon höll som aldrig förr. Det är så mycket känslor nu att jag inte vet var jag ska börja någonstans. Att sitta bakom en den här hästen och känna farten – det är en sådan adrenalinpump!

Segern var värd 150.000 kronor och togs på tiden 1.11,8 över full väg. En rejäl rekordsänkning av det femåriga stoet.

Racing Mange bjöd på show

Toppformen fortsätter för Joakim Lövgrens Racing Mange (e. Orlando Vici). Den femårige hingsten fick ett tungt lopp först utvändigt om ledande Re Doc, men det bekom honom inte överhuvudtaget. Re Doc öppnade varvet på 1.11,7 och kort senare gjorde Lövgren slag i saken. 750 meter övertog man ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Racing Mange stegade undan runt slutsvängen och vann till sist med klar marginal på 1.11,1a/2140 meter.
– Det syntes redan när startlistan kom att det skulle bli ett kul lopp att köra. Hemmaplan och derbyhelg och jag har gått och längtat efter loppet hela veckan. "Mange" är cool på alla sätt. Han är som gjord för den här sporten. Han blir bara bättre och bättre. Han är mer komplett nu och har haft form länge nu. Det finns fortsatt utveckling kvar i honom, säger Joakim Lövgren.

"Avgjorde redan i sista sväng"

Conrad Lugauer stack direkt till ledningen med egentränade Nolimitjimmit (e. Love You) och sedan lät han inte konkurrenterna komma i närheten. Efter att ha varvat på för klassen behagliga 1.14,0 skärpte Lugauer tempot under slutrundan och fyraåringen nådde mållinjen på 1.13,7a/2140 meter till slut. Det här var hästens tredje start i regi Conrad Lugauer och det här var hans första seger hos Jägersrotränaren.
– Jag var jättenöjd med honom. Han öppnade bra och gav ett bra intryck. Jag hade respekt för hästen i rygg, men hade samtidigt bra rygg och jag trodde jag avgjort loppet redan i sista sväng, säger Conrad Lugauer.

Wild Love tog revansch

Tempot var högt uppskruvat i försöket till Diamantstoet. Det gynnade köhästarna och i synnerhet Bengt Simbergs Wild Love (e. Love You) med Kevin Oscarsson i sulkyn. Wild Love fick fina ryggar i tredjespår under slutrundan och när Oscarsson styrde på i egen attack syntes det tidigt var segern skulle hamna. Love You-dottern kopplade greppet in på upploppet och stegade undan enkelt på 1.11,8a/2140 meter.
– Det var skönt att hon fick visa hur pass bra hon är. Hästen tar alltid åt sig av loppen på rätt sätt och blir bara bättre och bättre hela tiden. Vi hoppades på någon av de större finalerna och i uttagningen till Derbystoet gjorde hon det strålande, men vi hade tyvärr lottats till ett dåligt läge den gången, säger Kevin Oscarsson.

Carabinieri bäst i långa loppet

Derbystayern till Bo William Takters ära avslutade söndagens V75-omgång. Där gav ledande Bravo Navarone upp i utgången till sista sväng och i stället spurtade Carabinieri (e. Wellino Boko) till en överlägsen seger i fjärdespår. Närmast bakom följde Monark Newmen som avslutade starkt, men som inte lyckades hota Peter Untersteiners sjuåring.
– Vi fick fina ryggar att gå i och för varje varv tog han i lite extra. Det gick fort upploppet ned. Vi hade en bra häst i ryggen, men det är inte lätt att ta i kapp när det går så fort, sade Untersteiner i vinnarcirkeln.

Segern var Carabinieris andra efter ett längre tävlingsuppehåll och togs på tiden 1.13,9 över tre varv på Malmöovalen.
– Han var stinglös i vintras och fick en rejäl semester. Nu har visat att han är tillbaka i gammalt gott slag.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS