Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger i måndags – nu är hästen död

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Stefan Persson tillsammans med Wingait C.H. Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Så sent som i måndags vann han på fint sätt på Färjestadstravet. Nu finns inte miljonären Wingait C.H. längre.

Publicerad:

Det är ofta snabba vändningar inom travsporten. Både positiva och negativa. Tyvärr är historien om Wingait C.H. (e. Bring Me Back) en som slutat väldigt sorgligt. Från att ha vunnit i ”lillcomebacken” i måndags till att bli avlivad.
– Wingait C.H. måste ha trampat snett i hagen. Kotsesambenet sprack på tre ställen och vi hade två veterinärer som röntgade hästen. Det var omöjligt att skruva ihop och det fanns till slut inget annat att göra än att ta det jobbiga beslutet att ta bort hästen, berättar tränaren Dick Robertsson.

Det är annars Stefan Persson som tränat och kört hästen under hela karriären. Sammanlagt blev det 15 segrar och 1.267.392 kronor.
– Det här känns tufft i dubbel bemärkelse eftersom Wingait C.H. var imponerande vid sin seger i måndags. Stefan Persson tyckte också att hästen kändes riktigt fin. Jag tycker allra mest synd om skötaren Ann-Sofie Johansson som haft Wingait C.H. hela tiden och även skötte om Darling Mearas (nu i USA) under hela karriären i Sverige, avslutar Dick Robertsson.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS