Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger i sista starten för Timoko

Richard Westerinks sagohäst, Timoko, kunde inte avsluta karriären i Frankrike på bättre sätt.
Lördagens seger, var även ett farväl på fransk mark och med triumfen gick han över magiska fem miljoner intjänat.

Publicerad:

Richard Westerink hade inför loppet Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritime, berättat till Equidia att det också skulle bli Timokos sista start i hemlandet Frankrike. Timoko, tioåringen som tjusat den europeiska travpubliken i så många år, bland annat genom dubbla Elitloppssegrar, fick jobba ordentligt för att få till en alldeles fantastisk avslutning på sin franska karriär.
Det blev nämligen en resa i dödens under vägen, men det brydde han sig inte om. Över upploppet satte hästen klorna i ledande Dante Boko och lyckades dessutom svara en störtdykandes Billie de Montfort. Timoko räddades av mållinjen och segern innebar att han tog sjunde segern på Cagnes-sur-Mer – en bana han slutar som obesegrad på. Att han springer så fort som 1.09,1a/1.609 denna augustikväll, gör inte sagan sämre.

Över fem miljoner euro intjänat
Sedan tidigare är Timoko den franske travhäst som tjänat mest pengar genom karriären, nu kan han dessutom skryta med att ha tjänat över fem miljoner euro, efter att ha tjänat 81.000 euro på lördagens triumf.
Karriären på fransk mark har inneburit en mängd höjdpunkter. Däribland seger i Criterium des 3 Ans 2010, i Criterium Continental, Criterium des 4 Ans och Prix de Selection år 2011 och seger i Prix de France 2015. Därutöver har han även slutat på pallen i Prix d'Amerique två gånger. Sedan sommaren 2014 är det Björn Goop som har varit hästens ständige följeslagare.
Vad som väntar Timoko framöver, återstår att se. Klart är att han ska starta i Wolvega nästa söndag, med tränare Richard Westerink själv i sulkyn. Efter det har Richard Westerink säkerligen sina planer, men inga som holländaren än har berättat om.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS