Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerdans för Bolero Love

Foto: MIA TÖRNBERG
Sébastien Guarato hade lätt till skrattet efter dagens Prix de Sélection. Foto: MIA TÖRNBERG

Efter ett ursinnigt utgångstempo och en ”smörresa” var det Bolero Love som stod för segerdansen i Prix de Sélection.

Publicerad:
Den franske succétränaren Sébastien Guarato hade fyra hästar i grupp 1-löpningen på Vincennes och kunde räkna in ett första- och ett tredjepris.
Bolero Love (e. Love You) fick ett helt igenom perfekt lopp som fyra i andraspår, med rygg på favoriten Amiral Sacha (e. Ganymede), samtidigt som täthästarna satte upp ett alldeles för tufft tempo. Guaratos ledare Caid Griff och Matthieu Abrivard fick press och tvingades till 1.10,2 första 600 och 1.11 första 1.100 meterna. Nivard kunde sitta still till ingången av sista sväng innan han tog rygg på Amiral Sacha. Favoriten kopplade enkelt grepp på tredjepristagaren Billie de Montfort som gjort första draget från andra ytter. 
Men mot Bolero Loves slutspurt hade han inget svar sista 20-30 meterna.
Segertiden blev nya löpningsrekordet 1.10,8/2.200 meter (en putsning med fyra tiondelar av Rolling d'Heripres notering 2009) och förstapriset var 108.000 euro. Det här var Sébastien Guaratos tredje raka inteckning i Prix de Sélection. Aladin d'Ecajeul vann 2014 och Bold Eagle ifjol.
 
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.