Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segergest i årsdebut: ”Höll på att springa ur selen”

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Rebecca Dahlén vann med Minnestads El Paso direkt i årsdebuten. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Det blev segergest direkt när Rebecca Dahlén årsdebuterade stallets stora stjärna inom V86 på Solvalla.
– Han höll på att springa ur selen, berättade Dahlén, som ser ut att få ett väldigt intressant 2019.

Publicerad:

Förra året ordnade Rebecca Dahlén bland annat dubbla V75-segrar och satte svenskt rekord bakom Minnestads El Paso (e. Adrian Chip). Tillsammans med sambon Dennis Palmqvist hade hon sett fram emot gårdagens comeback med blandad förtjusning.
– Jag var skitnervös hela dagen. Det blir en stor favoritpress på oss och den här hästen är inte så lätt att sätta i form direkt. Samtidigt är han helt klart något alldeles extra, sade Dahlén, som fick en ganska bra resa i tredje par utvändigt.
När attacken sattes in på sista bortre långsidan gick det som vanligt väldigt snabbt. Minnestads El Paso bara vände ut och in på fältet och hade redan i slutkurvan avgjort tillställningen.
– Jag fick gå lite tidigare än beräknat eftersom han som sagt höll på att springa ur selen av pigghet. Det är lite ovant att träna och matcha sådana här bra hästar och jag vet inte botten på honom ännu. Det skulle vara intressant om vi kunde komma ännu mera rätt på hästens fräschörproblem och då det i sådana fall skulle gå att träna och tävla ordentligt.

Minnestads El Paso lyste upp inom V86 på Solvalla, men annars var det på Bergsåker det mesta och bästa hände den här kvällen. Bland annat fick Bollnästränaren Magnus Träff känna på både glädje och besvikelse. Det började i moll när hans storfavorit Queer Fish svek från ledningen i ett långlopp (V86-1).
– Han blev för överambitiös där framme och pullade bort krafterna, konstaterade Träff, som sedan istället tog revansch med sjuårige Twinkle Kronos (e. Muscle Hill).
Den tidigare så ojämna hästen ordnade nu andra raka spetsvinsten – och den här gången på vassa 1.12,5a/1640 meter.
– Det har varit svårt att hålla hästen fräsch. Vi har brottats med allt från hovsprickor till gaffelbandsvarningar. Men det såg bra ut i dag och vi hoppas att han är på rätt väg.

Segerkusken Ulf Eriksson var också belåten:
– Jag såg att det skulle lösa sig i första kurvan och behövde aldrig gasa för fullt där. Vi fick ledningen enkelt ändå efter en bit och därefter blev det en behaglig åktur.
I ”Queer Fish-loppet” spurtade Daniel Redén-tränade Michelangelo Ås (e. Allstar Hall) till vinst för Örjan Kihlström. Det var årets första fullträff.
– Hästen kändes jättefin och skar mållinjen med både tussar och norsken odragen, påpekade Kihlström och fick hjälp av Redén:
– Jag har haft lite svårt att få form på hästarna på sistone, men kanske är vi lite på gång nu. Ägaren kallar Michelangelo Ås för bankomaten och det stämmer ju rätt bra.

Björn Karlsson ser ut att ha något alldeles extra i femårige Backegubben (e. Bork Odin). Trots att hästen var kraftigt uppanmäld speedade han ner allt från ledarryggen i V86-3.
– Jag sade åt hästen lite 250 kvar och sedan var loppet över. Det känns lite orealistiskt med sådana här prestationer eftersom Backegubben är lugnt tagen och mötte betydligt mer rutinerade konkurrenter, kommenterade Björn Karlsson.

Emilio Leo var chanslös på någon ledning i V86-7 bakom Håkan Berglund-tränade Chacha Sisu (e. Quite Easy U.S.), men det löste sig fint ändå med lucka i slutsvängen.
– Vi satt där vi satt och hade lite tur att en annan häst galopperade 900 kvar. Sedan stred Chacha Sisu fint hela vägen, sade Emilia Leo.

Erik Adielsson var själv på plats på Bergsåker och överlät Richie Ås (e. Break The Bank K.) till Anders Eriksson. Det slutade med säker spetsseger i V86-2.
– En väldigt trevlig häst som hittat formen. Vi fick massage sista 1400 och hästen visade fin inställningen som kunde gå undan till slut. Lång distans är nog heller inte det optimala för hans del, sade Anders Eriksson.

Carl Johan Jepson kom ut från vinnarhålet med Fredrik Wallin-tränade Showtimejackflower (e. Ken Warkentin) i V86-4 och vann säkert.
– Fredrik var lite orolig efter värmningen, men jag tyckte att hästen kändes som vanligt i själva loppet. Senast höll jag på att hamna uppe på läktarplats när vi ryckte tussarna, så den här gången var det fast bomull, sade Jepson.

Även i V86-avslutningen blev vinnarhålet just vinnarhålet. Jorma Kontio hittade efter en del strul ut i slagläge i utgången av sista kurvan med Markus B Svedberg-tränade Winner Bac (e. Love You) och var då ensam på banan.


V86-raden: 10-4-6-4-4-7-1-2

8 rätt: 9.796 kronor
7 rätt: 163 kronor
6 rätt: 25 kronor

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS