Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerjakt inför storpublik

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Nancy Johansson och Åke Svanstedt ska till Ohio på torsdagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

En av årets största publikfester står för dörren. På torsdag körs årets upplaga av Little Brown Jug och Nancy Johansson har en passgångare till start. Svenskt deltagande blir det även i tävlingsdagens tre lopp för travare.

Publicerad:

Tidigare i år vann Nancy Johansson passgångarloppet North America Cup med en halv miljon dollar i förstapris. Segerhästen var Captain Crunch, men han finns inte med när Little Brown Jug avgörs med försök och final på torsdagen. I stället försvarar Caviart Rockland stallets färger på Delaware County Fairgrounds – banan som i fjol lockade över 46.000 besökare till motsvarande tävlingsdag.

Med sammanlagt 640.000 dollar i potten är Little Brown Jug högst doterat i programmet, men det delas även ut rejäla segercheckar för travhästar. Finalen i Miss Versatility för äldre ston lockar exempelvis med 50.000 dollar till vinnaren. Där har Åke Svanstedt två hästar till start: världsrekordhållaren Plunge Blue Chip samt Ice Attraction.

Nästan lika mycket får segraren i anrika Old Oaken Bucket för treåriga hingstar. Endast fem hästar kommer till start och en av dessa är hambofinalisten Osterc från Per Engbloms stall. Slutligen körs även The Standardbred där Jonas Czernysons tvååring Mister Walker jagar ett förstapris på närmare 25.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS