Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskinen fortsätter vinna

Foto: MIA TÖRNBERG
Viking Blue tog sin tionde raka seger idag på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG

Franske Viking Blue fortsätter att vinna och idag tog han tionde raka segern när han vann grupp III-loppet Prix du Forez i överlägsen stil på topptid.

Publicerad:

Viking Blue var ordentligt uppanmäld i Prix du Forez som var stängt vid 625.000 euro, medan sjuåringen bara hade 313.458 euro innan loppet gick i mål. Trots det var det en uppvisning hela vägen. Dominik Locqueneux såg till att tidigt köra till ledningen och sedan dra på i ett hårt tempo (1.11,7/1.200, 1.11,8/1.700 och 1.12,3/2.200).

Konkurrenterna lät Viking Blue springa på i några längder ledningen och höll han hela vägen in i mål. Förstapriset var 47.250 euro och det ska bli spännande att se hur långt upp i klasserna sonen till Prodigious kommer att klättra innan det kommer en förlust. Segertiden blev 1.12,7/2.700 meter, samma tid som han vann Prix Constant Hervieu på under juldagen.

Nu förenklades segern av att de två värsta motståndarna, Trophee de Jaba (e. Kesaco Phedo) och Viking de Val (e. Baccarat du Pont) galopperade under vägen, men så fin som Viking Blue var hade det nog inte spelat någon roll. Andraplatsen gick nu istället till Tagada Tagada (e. Meaulnes du Corta) och bronspengar lade Tabriz du Gite (e. Ganymede) slag på.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.