Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskinen vann igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Face Time Bourbon vid en tidigare seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Sébastien Guaratos Face Time Bourbon hade inga problem att plocka hem grupp II-loppet Prix Gaston Brunet på Enghien – trots startgalopp.

Publicerad:

Björn Goop var tillbaka i sulkyn bakom Sébastien Guaratos superlöfte Face Time Bourbon (e. Ready Cash) – och tillsammans tog de hem segern i grupp II-loppet Prix Gaston Brunet (€100.000) på Enghien i Paris. Ett lopp öppet för fyraåriga hingstar. Men det var inte utan dramatik.

Face Time Bourbon inledde med att galoppera i starten och han tappade mark. Galoppen till trots var segermaskinen omutlig. Varvet från mål var fyraåringen placerad i andra utvändigt och Björn Goop valde att attackera via tredjespår i utgången av sista sväng.

Fyraåringen plockade in meter för meter på ledande Falcao de Laurma och var förbi i god tid innan mållinjen passerades och han vann loppet på 1.13,5/2875 meter. Bakom de två tidigare nämnda inkom Fric du Chene på tredjeplatsen.

Face Time Bourbon tog därmed sin 13:e seger i karriärens 15:e start och förstapriset uppgick till 45.000 euro. Fyraåringen har nu sprungit in 577.150 euro i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS