Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segervan Love You-fux till Robert Bergh

Foto: KANAL 75
Robert Bergh. Foto: KANAL 75

Robert Bergh har fått in en segerrik åttaåring i träning.
Holländske Coktail Fortuna tränas numera av Åbytränaren.

Publicerad:

Coktail Fortuna (e. Love You) kom från Holland och Hugo Langeweg J:r till norske Öystein Tjomsland våren 2015. I Tjomslands regi vann han bland annat ett V75-lopp på Dannero. I samband med seger under Jarlsbergs storhelg förra sommaren sprang fuxen 1.10,4/1.609 meter austostart.

"Väldigt nöjd"

– En intressant häst. Jag körde ett jobb med honom för första gången i dag, efter att han har fått vila lite. Han känns väldigt bra. Ägarna vill att jag ska ta honom till Frankrike och starta honom där, så det får vi titta på när det passar. Han görs i ordning nu och behöver några veckor till för det. Kanske blir det en start här i Sverige, så att jag får lära känna honom. Men jag är väldigt nöjd med honom, en fin individ, säger Robert Bergh.

Nu återfinns han hos Robert Bergh. På 42 starter han han vunnit 14 lopp och han har sprungit in 1.019.438 kronor.

FAKTA

Love You-hästar hos Bergh

Bland annat har Robert Bergh lyckats mycket bra med Nahar, Ed You, She Loves You F.I., Montdore, Global Money, Geisha Sund, Bullyoung och Re Doc. Samtliga har Love You som pappa.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS