Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ser intressant ut"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Roger Nilsson uttalar sig om stallets chanser ikväll i boden. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Vid kvällens V64-tävlingar har hemmatränaren Roger Nilsson fyra hästar till start. Tre av dessa startar med vinstchans.

Publicerad:

- Overlord Broline (V64-3) blev det helt fel för senast. Det strulade mycket och efter den återkallade starten blev han alldeles för het. Han hade nästan sprungit sitt lopp innan loppet kördes och sedan fick han en tuff resa utvändigt om ledaren. Ikväll ser det intressant ut på förhand. Spåret passar perfekt då han är snabb från start och jag tror inte att någon tar en längd på honom utifrån. Tanken är att köra i spets då han trivs väldigt bra i den positionen. Jag tycker han ska duga bra ikväll, säger Roger Nilsson som också har favoriten i den femte V64-avdelningen.

- Raz Mackenzie (V64-5) kom inte överens med banan senast. Den var alldeles för stum för honom. Underlaget idag passar honom bättre. Han tränar fint så formen ska det inte vara några fel på. Det har blivit mycket kort lopp på sistone och vi har gått och väntat på att det ska komma ett lämpligt långlopp för honom. Spåret blev bra och jag är lite optimistisk gällande hans chanser ikväll, säger Roger Nilsson.

- Devour Ås (lopp 1) har gjort två starter för mig. Han har varit lite trög och oinspirerad hemma i träningen så jag satte på ett helstängt huvudlag näst senast varpå hästen blev alldeles för pigg, trampade av sig en sko och galopperade. Senast körde vi med öppet huvudlag och då var han återigen trög och oinspirerad, men gjorde det ändå helt okej mot ganska bra hästar. Han hade faktiskt lite krafter kvar i mål, men hade ingen riktig aning om hur han skulle använda dem. Ikväll ska vi testa rycktussar för första gången. Om han löper upp till det han kan så lär han putsa sitt rekord en aning. Spåret oroar dock lite och det föreligger galopprisk, säger Roger Nilsson som tror på bättre chans i loppet efter.

- Jetline (lopp 2) galopperade näst senast 50 kvar när jag petade på honom och det var en andraplats som rök. Senast galopperade han lite omotiverat, men ställde sig och kom tillbaka med full fart till slut ändå. Fartmässigt är det en väldigt intressant häst och förhoppningsvis passar det bättre när han får anfalla bakifrån. Skulle han sköta sig har han fart för att segerstrida, avslutar Roger Nilsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS