Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Shadow Woodland glänste i Gulddivisionen

Foto: Magnus Strömsten/ALN
En nöjd krets kring Shadow Woodland efter segern i Gulddivisionen. Foto: Magnus Strömsten/ALN

Shadow Woodland stod för en femstjärnig årsdebut i Gulddivisionen på Mantorp. Trots tung press hela vägen från El Mago Pellini kunde Reijo Liljendahls stjärna enkelt stega undan till seger på 1.12,5 full väg.
- Han imponerade verkligen, säger kusken Ulf Ohlsson.

Publicerad:

I fjol slog Shadow Woodland (e.The Bosses Lindy) världsrekord i årsdebuten på 1640 volt och den nu åttaårige valacken ville inte vara sämre i årets första start på Mantorp. Shadow Woodland fick bekänna färg - och färgen var med facit i hand guldkantad. 

Shadow Woodland och Ulf Ohlsson tog sig förbi Goldomaster och till spets som väntat och fick öppna första 500 på 1.10,6. Det blev sedan aldrig tal om att dämpa tempot i några längre stunder, då El Mago Pellini och Adrian Kolgjini lämnade andra utvändigt och nådde dödens efter 600. El Mago Pellini pressade på och första 1.000 gick via 13.0, och på sista långsidan lämnade duon övriga bakom sig.

Men på upploppet skulle det bara handla om en häst och medan El Mago Pellini sakta men säkert tröttnade såg Shadow Woodland fortsatt pigg ut och segern blev mycket säker med tre längder. Spring Erom spurtade bra till andraplatsen före El Mago Pellini och en positiv Charrua Forlan tog hand om fjärdeplatsen. 

Segerkusken var av förklarliga skäl nöjd efteråt. 
– Han kändes jättefin och det var en bra årsdebut, han imponerade på mig. Det var bra tryck på loppet och man blir alltid lite orolig när det handlar om en årsdebut, men hästen kändes väldigt stark med 300-400 kvar, sa Ulf Ohlsson. 

Reijo Liljendahl tog årets första seger under fredagen och med vårens intåg har det lossnat för stallet. 
– Vintern är hockeysäsong och nu är det travsäsong...Shadow Woodland var precis så bra som jag trodde att han skulle vara, sa Reijo Liljendahl i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS