Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Six Pack tillbaka på banan

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Six Pack sprang in 1.159.648 dollar i fjol. Nu görs hingsten redo för en säsong som fyraåring. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På lördagen visade Six Pack upp sig på Meadowlands. Åke Svanstedts stjärna gick ut i ett kvallopp och lämnade ett härligt intryck efter sig.

Publicerad:

Svanstedt tog det lugnt från början, men lät sedan hingsten sträcka ut på upploppet. Då gick det undan värre och närmaste konkurrent hamande med ens fem längder bakom. Klockan i mål visade 1.11,7 över engelska milen.

Six Pack (e. Muscle Mass) var Nordamerikas vinstrikaste travare i fjol med 1.159.648 intjänade dollar. Han noterade världsrekordet 1.07,9, vann två av tre ben i Triple Crown och nu tycks han vara redo för en ny säsong på tävlingsbanan.

Totalt kördes tre kvallopp för travare på Meadowlands och det första "vanns" av The Ice Dutchess (e. Muscle Hill). Det treåriga stoet segrade i Merrie Annabelle för Jimmy Takter i fjol, men tränas numera av Nancy Johansson. 

I påskaftonens kval avslutade The Ice Dutchess sylvasst och kom i mål på 1.11,3. Hon följdes närmast av Marcus Melanders Speed Titan och stallkamraten Can't Touch It.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS