Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjätte gången gillt

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Custom Cheval och Björn Goop. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Efter fem raka andraplatser fick kretsen kring Custom Cheval en efterlängtad seger – och tvååringen imponerade mycket på huvudstadsbanan.

Publicerad:

Efter att det blev galopp i tävlingsdebuten har Henry Rorgemoens Custom Cheval (e. Farifant) noterats för fem raka andraplatser. På tisdagen kom tvååringens första seger i karriären – och han imponerade på 1.16,3a/2140 meter närmast före Fredrik Wallins duo Vici Volantes och Sayonara.
– Han har åkt dit på mållinjen ett par gånger, men trots det gjort jättebra lopp. Han har inte riktigt förstått vad det gått ut på men denna gång kändes han mer fokuserad. Han förstod vad han skulle göra, sade Björn Goop som satt i segersulkyn.

Knappa varvet från mål valde Björn Goop att byta ut positionen i rygg på ledaren och lägga sig först utvändigt om ledande Sayonara.
– Det gick sakta efter ett varv. Min häst är väldigt stark och jag ville hålla ett jämnt tempo på loppet och undvika att det skulle avgöras på kort speed. Hästen är mer stark än speedig och väldigt välutvecklad både fysiskt och psykiskt.

My New Chapter (e. Chapter Seven) gjorde sin andra start för Timo Nurmos. I den första blev det galopp, men nu skötte sig fyraåringen och vann överlägset på 1.13,9/2160 meter närmast före Prince Yoda och M.T.Lecavalier.
– Han var riktigt bra och har en stor motor. Det blev väldigt enkelt och segertiden var väldigt bra med sådana här förutsättningar. Han visade upp mycket kapacitet, sade Jorma Kontio som körde hästen till seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS