Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjufaldig miljonär på gång

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Mikael Melefors har fått tillbaka Corky i träning. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

En sjufaldig miljonär är i full träning sedan snart en månad tillbaka och tränaren är förhoppningsfull.

Publicerad:

Det är numera åttaårige amerikanen Corky (e. Muscles Yankee) vi pratar om. Under det senaste året har det mesta kring den hästen handlat om ägartvister och domstolsförhandlingar, men nu är han tillbaka i Mikael Melefors träningsstall i Umeå.
– Han kom till mig den 20 december och har nu tränats i fyra veckor. Jag har precis kört intervaller med hästen och han kändes fin, berättar Mikael, som numera själv har B-licens.

Frågan är vad man kan ha för förhoppningar/förväntningar på Corky?
– Jag har efter förlikningen i domstolen i november nu fått uppdraget av ägarna (Stall Corkad) att försöka få igång honom som tävlingshäst igen. Just nu känns det förhoppningsfullt och om allt fortsätter i samma stil är siktet att ha honom redo för kvallopp i mitten av mars. Jag tror absolut att Corky kan tillhöra toppen i snabbloppen här uppe i norr, men sedan återstår det att se om det kan bli ännu bättre än så eller ej.

Mikael poängterar att den här hästen inte ska behöva åka runt och jaga matlappar i vanliga lopp.
– Nej, i sådana fall får vi sluta tävla med honom. Han ska som sagt tillhöra de bättre här uppe om det ska kännas meningsfullt.

Corky har så här långt tagit 12 segrar på 43 starter och tjänat nästan sju miljoner kronor. De mesta av dessa pengar tjänade han som unghäst hos Jimmy Takter i USA, där det bland annat blev en andraplats i Peter Haughton Memorial samt en tredjeplacering i Hambletonian. I Sverige är vinsten i Fyraåringseliten (Stig H Johanssons regi) det största hittills. Hästens senaste start gjordes den 1 juni 2016.
– Samma ägare har även lovande treåringen Feminista Am (e. Muscle Hill) hos mig. Hon tränar förövrigt med Corky och ska laddas mot Margaretas Unghästserie för ston i mitten av mars, avslutar Mikael Melefors.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS