Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoglund bjöd på överraskning

Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild
Foto: Leif Norberg/ALN/TR Bild

Krypkasino blev till speeduppgörelse. Då var Digital Performer bara bäst i lördagens försök i bronsdivisionen på Östersundstravet.

Publicerad:

Loppet föregicks av två omstarter där favoriten Jaques Noir kom iväg bra från sitt springspår. I den giltiga starten galopperade han däremot och i stället kom Mr Clayton J.F. och Örjan Kihlström till ledningen.

Då blev det snart på stället marsch. Första varvet gick inte fortare än 1.17,4 och därför hade Rikard N Skoglund kört fram till dödens med Digital Performer (e. Super Photo Kosmos).
– Jag tänkte att min häst också kan springa fort i ett varv, förklarade Skoglund efteråt.

Draget blev vinstgivande. För när farten skruvades upp på slutrundan var köhästarna chanslösa till slut. Och Digital Performer visade sig vara snabbare i benen än Mr Clayton J.F.
– Jag var inte förvånad. Han har mött hårdare hästar än så här och gick ner i klass nu, sade Skoglund.

Digital Performer vann med en halv längd på tiden 1.14,7 över 2.140 meter. Femåringen tränas av Stefan Melander.

Eldorado B. vann på 1.10,5

Ingen finalplats i Sweden Cup, men i Storsjöpokalen i silverdivisionen var Eldorado B. (e. Maharajah) först över mållinjen.

Efter att M.T.Insider och Olle Alsén spetsat från spår åtta körde Torbjörn Jansson fram och övertog kommandot på långsidan. Där stannade sedan Eldorado B. hela vägen in i mål på tiden 1.10,5 över kort distans.
– Jag hade kunnat svara Alsén från start, men så var det en häst som var så snabb invändigt. Därför tänkte jag att jag skulle ta upp så att Olle kunde åka till ledningen och sedan släppa till mig. Och så det blev ju, sade Jansson i vinnarcirkeln.

Eldorado B. tränas av Hans-Owe Sundberg och tog sin första seger för året. Och det var ingen snack om saken över upploppet.
– Jag hade inte slutsålt i mål och han vann ju med flera längder. Det är en lättkörd och fin häst, sade Jansson.

Hela vägen för Svedberg

Timo Nurmos hade favoriten även i lägsta klasen, men även där blev det galopp. Global Winner spoilerade tidigt sina segerchanser och med honom ur leken spårade Markus B Svedberg runt om med Eskimo Brother (e. Jaded). Femåringen tog andra raka segern på nya rekordet 1.13,3 över full väg.
– Jag satt lugn på upploppet, men jag var inte lugn, sade Svedberg som hade store Crazy First Love utvändigt om sig under slutrundan.
– Jag gillar den här hästen riktigt mycket. Sedan vi kastrerade honom har han gått jättebra i år.

Knifetown Lover bäst i långa loppet

Lång distans gällde i klass I och där hamnade Nicklas Westerholm och Knifetown Lover (e. Love You) en bit bak i fältet från sitt bakspår. Det bekymrade dock inte Rommetränaren.
– Det var hyggligt tempo och jag kände mig väldigt trygg med hästen, sade Westerholm.
– Det var ett otroligt tryck i honom och jag kände att om han bara fick fritt i någorlunda tid skulle han blåsa till riktigt fort.

En profetia som stämde på pricken. Dalaekipaget anföll i vida spår genom slutsvängen och kom sedan med bäst fart över upploppet. Segern blev till slut säker och togs på tiden 1.13,8.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS