Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoglund i topp – och börjar ett nytt kapitel

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rikard N Skoglund leder allsvenska kuskligan och får inom några dagar Solvalla som hemmabana. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Trots en avstängning i början av året på åtta dagar toppar Rikard N Skoglund den allsvenska kuskligan i stor stil. På torsdag börjar också ett nytt kapitel i hans liv.

Publicerad:

Snart en månad in på det nya året är det även nytt i toppen av den allsvenska kuskligan. Bergsåkerskusken Rikard N Skoglund leder med 21 vinster, sex före tvåan Jorma Kontio och nio tillgodo på regerande mästaren Ulf Ohlsson på femteplats.
– Jag verkar trivas allra bäst med intervallkörning. Det började ju med åtta dagars avstängning och nu har jag dragit på mig sex ytterligare (6-11 februari). Så nu är jag nog uppe i lika många dagars avstängning som under hela fjolåret, berättar Rikard N Skoglund.

I går körde han på dubbla banor med tre segrar som resultat. Två på Mantorp och en vinst på Färjestad. I dag vilar han från lunchtävlingarna på Jägersro för att istället sikta på kvällens V64-omgång på Axevalla. Sedan rullar veckan vidare med Bergsåker (onsdag, V86), Solvalla och Romme (fredag) och Åby (lördag, V75). Frågan är hur det kommer sig att han inte kör i Boden på torsdag?
– Då ska vi skriva på papperen på det nya huset i närheten av Erikssunds Stuteri. Vi får nycklarna samma dag och flyttlasset går också i dagarna, berättar Skoglund, som då precis som Ulf Ohlsson blir solvallakusk.

När första natten i det nya huset genomförs verkar dock oklart.
– Jag kör ju lopp hela tiden, så det lutar åt att premiären inte sker förrän på söndag.

Rikard är nominerad i klassen Årets Kusk vid Bergsåkers travgala på lördag. Men då är han upptagen med V75 Champions och övriga lopp på Åby. Sedan lär det handla om full fart ända fram till den 6 februari.

När det gäller försäljningen av träningscampen Wolmsta Gård i Njurunda har Rikard N Skoglund inget nytt att komma med.
– Inget är klart ännu, men vi är på G.

Ställningen i allsvenska kuskligan inför dagens tävlingar:

1) Rikard N Skoglund – 21 segrar
2) Jorma Kontio – 15
3) Carl Johan Jepson – 14
4) Johan Untersteiner – 13
5) Ulf Ohlsson – 12
5) Magnus A Djuse – 12
7) Örjan Kihlström – 10
7) Kim Eriksson – 7
9) Mats E Djuse – 9
10)Kaj Widell – 8

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS