Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoglund lämnar Wolmsta – köper släktgård

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Robert Skoglund har köpt släktgården i närheten av Bergsåkers travbana. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Bergsåkerstränaren Robert Skoglund lämnar träningsanläggningen Wolmsta Gård för att istället etablera sig på nygamla jaktmarker.
– Jag kommer att få mer lugn och ro i livet nu.

Publicerad:

Sedan en tid tillbaka har Wolmsta Gård, som delägs av Rikard N Skoglund, varit ute till försäljning. Lillebror Robert Skoglund har haft verksamhet på gården sedan mars 2018 och hade länge allvarliga funderingar på att köpa Wolmsta Gård. Men nu är det bestämt att han istället ska lämna träningsanläggningen i närheten av Njurunda.
– Jag har tillsammans med familjen Frunck (Sundbo-hästarna) köpt Skoglunds gamla släktgård i Huli. När den gården lades ut till försäljning kändes det självklart att slå till. Jag tror att det här kommer att bli jättebra, säger Robert Skoglund.

Den sistnämnde kvitterade ut proffslicensen 2015, men hade före det bland annat arbetat hos Jan-Olov Persson och även haft ett samarbete med brodern Rikard N Skoglund på släktgården i Huli.
– Vi hade exempelvis Vildvitter under den tiden, som vann inom V75. Jag är även uppväxt på gården och tror att träningsförhållandena kommer att passa fler hästar bättre än fallet varit på Wolmsta. Där har man fått individanpassa mera och det finns inte heller någon rundbana. Ofta har det krävts tre-fyra lopp för att hitta rätta formen, nu tror jag att hästarna kan komma ut bättre förberedda direkt, fortsätter Skoglund.

Släktgård? Jo, här på gården i Huli, bara tre kilometers körväg med häst från Bergsåkers travbana, höll både Roberts pappa Anders Skoglund och farfar Nils-Ingemar Skoglund till med sina verksamheter. Ett flertal andra proffstränare har också hyrt in sig här, just nu Anders Wallin och Håkan Skoglund.
– Senast den 1 juni räknar vi med att flytta in i bostaden, sedan återstår det att se när hästarna kan ansluta. Skoglund och Wallin har uppsägningstid och det hänger på när de kan tänka sig att flytta.

Just nu finns 22 boxplatser på gården i Huli och Robert Skoglund kommer att behöva samtliga själv. Just nu har han nästan 40 hästar på träningslistan.
– Vi kommer att bygga ut och göra ordning lösdrifter. Det arbetet ska sättas igång så snabbt som möjligt.

Förutom närheten till Bergsåkers travbana finns en tre kilometer lång slinga att träna på, som innefattar både backe och rakbana. Det är dessutom bergsåkerstravet som sköter om underlaget.
– Nu jobbar man nästan dygnet runt, så det ska bli skönt att slippa sitta ute i traktorn och istället kunna fokusera ännu mera på hästarna, avslutar Robert Skoglund.

När det gäller Wolmsta Gård berättar ägaren Rikard N Skoglund att det finns intressenter men att någon försäljning ännu inte är klar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS