Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoglund tog sitt andra championat i Hoting

Foto: Patrick Sjöö
Rikard Skoglund intervjuas av Anders Lindqvist. Foto: Patrick Sjöö

Trots att Rikard Skoglund missade sista tävlingsdagen i Hoting så kunde han plocka hem championatet. Magnus O Jonsson fixade spänning under årsfinalen då han tog en snygg trippel.
– Det var kul att hålla undan, sa en glad Rikard Skoglund på väg till Axevalla.

Publicerad:

Den populära Hotingveckan är över och det blev återigen en stor trav- och folkfest på den lilla ångermanlandsbanan i Jämtlands län. Bergsåkerstränaren Magnus O Jonsson var den som avslutades allra bäst med en trippelseger. Först vann han en bejublad seger med Hallsta Majestix i Herman Hotings vandringspris. Två lopp senare satt han dit Lady Ann Lane och avslutade med att vinna med Hallsta Molly.

Det räckte inte till att ta sig förbi Rikard Skoglund i championstriden. Skoglund och Jonsson landade båda på fem segrar totalt, men Skoglund vann på fler andraplatser. Magnus O Jonsson var strålande nöjd ändå.
– Hela stallet har gått jättebra under den här underbara veckan. För mig betyder Hotingveckan oerhört mycket. Jag brukar säga att det är före eller efter Hoting, säger Magnus O Jonsson.

På väg mot Axevalla fick Rikard N Skoglund beskedet att hans fem segrar inför årsfinalen räckte för championatet.
– Det var naturligtvis fyrlingen under andra dagen som bäddade för det. Då stämde det mesta medan jag mest var tvåa första tävlingsdagen och lite sur över det, sa Rikard N Skoglund.

Att bli champion trots att han bara körde två tävlingsdagar är förstås starkt.
– Det är ju som att jag skulle bli champion hemma på Bergsåker om jag missar en tredjedel av tävlingsdagarna. Det är ju lite häftigt att det verkligen krävdes fyra segrar den andra dagen för att jag skulle klara det, sa Skoglund som därmed tog sitt andra championat i Hoting.

Roligaste segern under Hotingveckan?
– Det är nog ändå den med Weekend Fun, Det var en del snack på förhand att vi inte skulle hinna fram. Men han redde ut det och visade vilken fin häst han är.

Det här var Rikard N Skoglunds sjätte championat i karriären. Förutom de två i Hoting har han tre i Oviken och ett på Solänget.

Magnus O Jonsson blev mest framgångsrik av tränarna med fyra stallsegrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS