Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skötaren om Delicious: "Måste vara noggrann"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. har blivit lugnare med åren berättar skötaren Carolina Persson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det var inte bara Delicious som gjorde comeback på Romme. Hennes skötare Carolina Persson är även hon tillbaka efter frånvaro. – Hon har nog blivit lite lugnare, säger skötaren.

Publicerad:

Mars har varit en spännande månad för Stall Zet i allmänhet och Carolina Persson, 38, i synnerhet. Bara ett par veckor in på omstarten som skötare i stallet efter ett års mammaledighet startade passhästen och världsstjärnan Delicious U.S. (e. Cantab Hall) – ett kärt återseende för både travsporten och Carolina Persson.
–  Jag började sköta om henne någon gång på hösten 2014. Hon hade väl varit dålig då och var på väg tillbaka, sedan skötte jag om henne under 2015. 
Därefter väntade mammaledighet för Carolina Persson samtidigt som Delicious brottades med magproblem under hösten 2016. 
– Det var tråkigt att höra när man var hemma så klart, men jag visste att det inte fanns något som jag hade kunnat göra annorlunda om jag hade jobbat då. Det är roligt att vara tillbaka nu och det känns som att jag börjar komma in i det lite igen. 
Har du känt dig ringrostig?
– Ja, första veckan gjorde jag det i alla fall. 
Hur är det att sköta om Delicious?
– Det är klart att det är roligt, men jag tycker det är roligt att sköta om alla hästar. Visst, lite extra är det ju så klart med henne. 
Är skötseln speciell kring henne?
– Bortsett från allt strul som hon har haft så är hon ju inte komplicerad alls egentligen. Det handlar om att vara väldigt noggrann och se till att man aldrig har bråttom. Målet är att försöka sköta henne så likt som möjligt varje dag: göra i ordning henne samma tid, släppa ut henne i hagen samma tid och ta en promenad samma tid. 
Märker du av att hon värdesätter det?
– Jag tror det i alla fall och jag vågar inte chansa när det kommer till henne. 
Du har ju känt Delicious en tid, har hon förändrats något som individ med åren?
– Jag tror att hon har blivit lite coolare med åren faktiskt. Numera kan hon göra som hingstarna när vi är ute och går, hon bara stannar och tittar runt på omgivningen. 
Persson kom till Daniel Redéns stall 2014 och hade dessförinnan bland annat hunnit med en lång sejour hos Glen Norman. Förutom världsstjärnan själv så sköter Persson idag bland annat om Tobin Kronos, Luckycharm Hanover och Windy Ways. Den sistnämnda går ut i samma lopp som Delicious på lördag. 
– Jag har bara skött om Windy Ways i två starter nu. Jag tycker att det är en jättetrevlig häst som jag tror har jättebra form. De har boxar snett mittemot varandra i stallet för övrigt. 
Hur känns det inför lördagen?
– Delicious ser pigg och glad ut tycker jag så det känns bra även om jag är nervös. 
Visst blir det väl seger?
– Sådant säger jag aldrig… Jag vet att allt kan hända. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS