Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skötaren prisad – igen: "Det känns jättestort"

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Isabell Eriksson och passhästen Conrads Rödluva. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Isabell Eriksson, 23, har vunnit tunga titlar med sina ston under året. Nu har skötaren prisats två gånger på kort tid.

Publicerad:

I veckan meddelade Stockholms Travsällskap att årets mottagare av Nordinstipendiatet är Isabell Eriksson.
– Det var roligt. När man läser namnen som fått det tidigare så är det mest kuskar. Då känns det jättestort att få det som skötare, säger Isabell Eriksson.
En av de som tidigare mottagit Nordinstipendiatet är Erikssons arbetsgivare Daniel Redén. I samband med att hans skötare prisades uttalade han sig till Solvallas hemsida.
– Isabell har ett stort travintresse och är otroligt noggrann med allt hon gör – lägg därtill hennes vinnarskalle. Hon har allt som krävs för att ta sig vidare som egen tränare, sade Redén till hemsidan.
Eriksson tog emot hyllningen med glädje.
– Jag blev jätteglad när jag såg att han hade uttalat sig. Jag fick det uppläst för mig.
Är målet att bli tränare?
– Jag kan inte säga att jag har sådana tankar just nu. Det är lagom med ansvar att vara hästskötare. Pressen utifrån, och den jag skulle lägga på mig själv vet jag inte om jag pallar. 

Stora segrar

Med passhästar som Conrads Rödluva, Heavy Sound och Diana Zet är det enkelt att räkna ut att Isabell Eriksson njuter av livet som skötare. Rödluvan avslutade säsongen med att vinna Breeders Crown för fyraåriga ston och Diana Zet säkrade stallets – och Isabell Erikssons - andra raka seger i Oaks. Dessförinnan hade Heavy Sound tagit sig till Elitloppet.
– På ett sätt har det ändå varit lite stolpe ut, även om det varit mycket stolpe in också. Vi tänkte att Heavy Sound skulle ha sitt år i år och även om Rödluvan kvalat in till alla finaler och gjort det bra så känns det som att folk inte har trott på henne. Därför var det extra skönt att få revansch och vinna Breeders Crown.
Segern innebar också en trevlig överraskning.
– Jag vann ett Breeders Crown-pris i en tävling där skötare, uppfödare, ägare och kuskar kunde samla ihop poäng. Tydligen fick jag och Fredrica Sandberg (skötare hos Timo Nurmos) lika många poäng så båda vann en resa till Nice i mars. Det ska bli jättekul. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS