Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll i Schweiz

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sébastien Guarato-tränade Eridan vann första etappen av Tour Européen. I dag fick han dock nöja sig med tredjeplatsen i omgång två i Schweiz. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det var första segern på drygt två år. Bon Copain skrällde i Avanches, Schweiz i grupp II-löpningen Prix du President.

Publicerad:

Det här loppet ingår i löpningsserien Tour Européen. Första etappen var Grand Prix de Victoria Park i Wolvega den 1 september, där Eridan (e. Ready Cash) segrade. Den hästen var även med i dagens andra etapp,  Prix du President i Avanches, men fick där nöja sig med tredjepriset. Istället var det 32-oddsaren Bon Copain (e. Love You) som för sin tränare Christophe de Groote ordnade första segern sedan den 21 juni 2017. Då vann han en etapp av Grand National du Trot (grupp III) i Reims. Det här var hans tionde seger hittills i karriären och den togs på 1.16,4a/2350 meter. Detta efter att Bon Copain länge legat som fyra på innerspår för att sedan gå ut först utvändigt om ledande Django Riff ut på den sista bortre långsidan. Det blev ganska säkert och förstapriset var cirka 290.000 kronor.

Tour Européen fortsätter framöver med Grand Prix des Baléares, San Pardo, Mallorca (29 september), Grand Prix de Gelsenkirchen, Tyskland (16 oktober) samt Grand Prix de la Toussaint, Mons, Belgien (27 oktober).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS