Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Skrot-Kalle" ur tiden

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Boett. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Vid en ålder av 85 år har Karl "Skrot-Kalle" Adolfsson gått bort. "Skrot-Kalle" ägde många duktiga hästar, bland annat Boett som vann Oslo Grand Prix och Årjängs Stora Sprinterlopp.

Publicerad:

Travprofilen Karl "Skrot-Kalle" Adolfsson har gått bort. "Skrot-Kalle" var en man med många järn i elden och förutom att han två gånger om blev Europamästare för amatörkuskar vann han också Årjängs Stora Sprinterlopp med sin största stjärna Boett. Året var 1976.

1974 vann Boett Oslo Grand Prix, den gången tränad och körd av Sören Norberg. Boett hade en mycket framgångsriks tävlingskarriär och vann 71 av sina 208 starter och sprang in 739.525 kronor.

Vid midsommar 1956 startade "Skrot-Kalle" sin skrotfirma i närheten av Eda glasbruk. En verksamhet som han höll igång i 60 år, det skriver SVT Nyheter Värmland som också rapporterat om hans bortgång.

Karl "Skrot-Kalle" Adolfsson blev 85 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS