Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skulle startat på V75 – bröt benet i hagen: "Förskräcklig syn"

Foto: Privat
Foto: Privat

På lördag skulle Aneou ha startat på V75.
I går skadade han sig så allvarligt i hagen att enda alternativet var att avliva hästen.
– Det var en förskräcklig syn och känns förstås väldigt tungt, säger hästens tränare Josefine Ivehag.

Publicerad:

Josefine Ivehag tog över, då sexårige Aneou, (e. Opur Viervil), i somras och duon har haft fina framgångar tillsammans. I höstas slutade Aneou tvåa i en V75-final och i helgen skulle han ha startat på hemmaplan inom V75-spelet. Men under gårdagen skadade sig hästen så illa att hans liv inte gick att rädda.
– Han halkade i hagen och kom inte upp, jag såg det inte själv men min sambo Roger Jansson såg det. Först tog han inte sig upp men när väl han hade gjort det stod han bara och skakade och ena bakbenet bara hängde, han hade helt enkelt brutit benet när han sprang i hagen, berättar Josefine Ivehag.

"Förskräcklig syn"
– Det var en förskräcklig syn, usch. Vi fick veterinärhjälp snabbt, men tyvärr fanns det inte så mycket att göra. Han fick avlivas på plats.
Hur tacklar man något sådant?
– I stället för en trevlig alla hjärtans dag blev det en dag där hjärtat krossades. Man vet om att tragiska olyckor kan ske, men det lindrar ju inte känslorna när det väl händer. Givetvis är det väldigt jobbigt. 
Aneou sprang in en kvarts miljon kronor hos Ivehag och totalt 356 550 kronor.
– Pengarna är förstås helt ointressant, däremot är det ju som roligast att åka runt och tävla med hästar som startar på V75 och i sådana lopp som Aneou gjorde. Att han skulle utvecklas så väl kunde jag inte tro och man får försöka att tänka på de roliga stunderna vi haft tillsammans runt om i landet i stället för att deppa ihop fullständigt även om det är lättare sagt än gjort, förstås.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS