Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Slog gammalt rekord

Foto: KANAL 75
Mellem Viktor sprang svenskt rekord igår. Foto: KANAL 75

Igår vann norske Mellem Viktor Greivins Minne och passade samtidigt på att slå en gammalt svenskt rekord.

Publicerad:

Krister Söderholm prickade perfekt från springspår med Mellem Viktor (e. Alm Viktor) och satt tidigt i ledningen. Sedan höll han ett bra tempo hela vägen och kom i mål på 1.25,4/1.640 meter, vilket var ett nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska kallblod.

– Han travade inte som bäst igår heller så han hade fått ett sår på vänster has som störde honom lite. Det är en häst som har en enorm kapacitet och vi körde redan 1.27 med honom ifjol som treåringar. Det känns som att han har större potential än Myr Faksen då han är mer reglerbar, berättar Tone Merete Pettersen.

Det gamla rekordet hade norske Derbyvinnaren Kjöstad Jo från 2000, då han vann ett Hambotest på 1.26,2/1.640 meter. Så Mellem Viktors tid var en sänkning med hela åtta tiondelar av det gamla rekordet som hade stått sig i 16 år.

– Nu siktar vi på svenska Derbyt i Östersund, men först kanske han får resa med till Finland där Myr Faksen ska starta i det nya storloppet Nordic King. Vi har långa resor från där vi bor, men Mellem Viktor har lärt sig resa och de två senaste gångerna har det gått väldigt bra efter att han varit lite orolig tidigare. Han äter och dricker det han får.

Tone tränar även Myr Faksen, som startade i söndags i Elitkampen. Där blev det dock en tidig galopp.

– Tyvärr var han inte som bäst och klarade inte gå barfota runt om på den hårda banan. Hade vi inte chansat med att rycka skorna på honom hade det säkert gått bättre för honom. Vi fick behandla honom efteråt och han har bara varit behandlad två gånger tidigare så det är en riktig järnhäst med tanke på hur många hårda lopp han har fått, avslutar Tone Merete Pettersen.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS